Mézeskalács torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Mézeskalács torta

Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához:
Tészta:

  • 120 g méz
  • 120 ml olaj
  • 150 ml víz
  • 160 g finomliszt
  • 110 g barna cukor
  • 2 tojás
  • csipet só
  • 10 g sütőpor
  • 2 tk mézeskalács fűszerkeverék

Krémhez:

  • 200 g vaj
  • 130 g porcukor
  • 400 g mascarpone
  • 100 g olvasztott fehércsoki
  • vaníliaőrlemény
  • 1 narancs reszelt héja

Elkészítése:

A sütőt melegítsük elő 200 fokra.

A mézet, vizet és olajat összekeverjük egy edényben, majd belekeverjük a tojásokat és a barna cukrot. A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval, fűszerekkel, majd összekeverjük a tojásos keverékkel.

A kész masszát az alaposan kivajazott és lisztezett formába öntjük. Betoljuk a sütőbe, majd kb 20 perc múlva letakarjuk alufóliával és még további 30 percig sütjük.

Még melegen kiöntjük a formából, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, 3 lapra vágjuk.

A krémhez a vajat kikeverjük a porcukorral, hozzácsorgatjuk a vízgőz fölött felolvasztott fehércsokoládét, a mascarponét, a vaníliát és a narancs héját, majd alaposan elkeverjük az egészet.

A kihűlt lapokat megtöltjük a krémmel úgy, hogy maradjon a torta bevonásához is belőle. A tortát körbekenjük a krémmel és mézeskalácsokkal díszítjük.