Mascarponés grillázstorta recept

Hozzávalók:
Grillázs:
- 200 g cukor
- 200 g dió (nem darált)
- csipet só
Piskóta:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek víz
- 10 ek cukor
- 5 csapott ek liszt
- 3 csapott ek zsemlemorzsa
- a kész grillázs fele darálva
Krém:
- 500 g mascarpone
- 4-5 kanál méz
- ha szükséges (kb 100 ml) tej
Tetejére:
- a maratorta recdék grillázs
Elkészítése:
Először a grillázst készítjük el: egy lábasban megolvasztjuk a cukrot és ha már aranybarna beletesszük a sót és a dióbelet.
Jól összekeverjük és ha jól belepte a cukor a diót sütőpapírra borítjuk és félretesszük hűlni. Ha kihűlt kétfelé osztjuk. Egyik felét ledaráljuk, amit a piskótába teszünk, másik felét darabosra vágjuk és eltesszük a díszítéshez.
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét a vízzel és a cukorral kemény habbá verjük, míg a cukor elolvad.
Hozzáadjuk a sárgákat egyszerre, majd óvatosan a lisztet, zsemlemorzsát és a darált grillázst, majd óvatosan elkeverjük.
Sütőpapírral kibélelt tortaformába (24cm) öntjük és 25-30 percig sütjük 180 fokon (tűpróbát végezzünk!). Ha megsült kihűtjük.
A mascarponét egy tálba tesszük és krémesre kavarjuk, majd kanalanként hozzáadjuk a mézet (ízlés szerint lehet többet is kevesebbet is) és ha szükséges tehetünk bele tejet, majd a krész krémet 4 részre osztjuk.
A piskótát három lapra vágjuk, majd betöltjük a krémmel, a krém 1/4-ével bevonjuk a tortát, majd rászrórjuk a grillázst.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »