Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mascarponés-erdeigyümölcsös torta recept

Mascarponés-erdeigyümölcsös torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók egy 28 cm-es fomához:

    Tésztához:
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg cukor
    • 15 dkg rétesliszt
    • késhegynyi szódabikarbóna
    Gyümölcspüréhez:
    • 375 g mirelit erdeigyümölcs
    • 150 g porcukor
    • 2 tk porzselatin
    Krémhez:
    • 500 g mascarpone
    • 900 g natúr joghurt
    • 300 g porcukor
    • 4 csomag zselatinfix
    • 3/4-ed üveg vaníliaaroma
    • 375 g majdnem teljesen kiolvadt erdeigyümölcs
    Gyümölcszseléhez:
    • 250 g vegyes bogyós gyümölcs
    • 50 g porcukor
    • 3 tk porzselatin
    Díszítéshez:
    • 3-4 dl habtejszín
    • 1 cs habfixáló
    • színes cukrokrák (el is maradhat)

    Elkészítése:

    Tészta:

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük alsó-felső sütéssel. A formát kivajazzuk és lisztezzük.

    Az egész tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt, a legmagasabb fokozaton, felverjük robotgéppel. Közben a lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát, majd a tojáshoz forgatjuk óvatosan.

    A masszát belesimítjuk a formába, majd 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk, majd résnyire nyitott sütőajtónál hűtsük ki.

    Gyümölcspüré:

    A fagyos gyümölcsöt a cukorral és egy kortynyi vízzel forraljunk fel, majd vegyük takarékra a lángot, adjuk hozzá a zselatint és addig kevergessük, amíg az teljesen fel nem oldódik. Tegyük félre hűlni.

    Közben a kihűlt lapot vágjuk ketté. Az alját tegyük vissza a formába (fontos, hogy magad pereme legyen!), majd kanalazzuk rá a még folyékony, de langyos gyümölcsüs pürét, tegyük rá a másik lapot és jó alaposan nyomkodjuk össze. Tegyük be a hűtőbe.

    Krém:

    A mascarponét, joghurtot, porcukrot, vaníliát és zselatinficet tegyük egy tálba és robotgéppel jól dolgozzuk össze. Tegyük bele a gyümölcsöt és keverjük el, de figyeljünk rá, hogy kissé még márványos maradjon.

    A krémet kanalazzuk a piskóta tetejére, egyengessük el, majd tegyük hűtőbe kb 3 órára.

    Zselé:

    A gyümölcsöt és a cukrot melegítsük össze, majd oldjuk fel benne a zselatint (fontos, hogy nem szabad forralni!), majd tegyük félre hűlni.

    Közben vegyünk el egy kisebb tortakarikát, vagy alufóliából hajtogassunk keretet, majd tegyük úgy a joghurtos krémre, hogy a peremén kb 1-1,5 cm-es hely maradjon. A körbe kanalazzuk bele a kihűlőben lévő gyümölcsös zselatint és egy éjszakára tegyük hűtőbe.

    Díszítés:

    Másnap a tejszínt félig verjük fel, adjuk hozzá a habfixálót és verjük kemény habbá. A krém felével vonjuk be a torta oldalát, a másik felét töltsük habzsákba és ízlés szerint díszítsük vele a tortát. A habrózsákra szórhatunk színes dekorcukorkákat, de el is maradhat.

    A zselés rétegek és a krém miatt érdemes forró vízbe mártott késsel szeletelni.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá