Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mascarponés citromtorta recept

Mascarponés citromtorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 18 cm-es formához:
    Tészta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál cukor
    • 4 evőkanál liszt
    • csipet só
    • 1 narancs reszelt héja és leve
    • 1/2 csomag vaníliás cukor

    Krém:

    • 250 g mascarpone
    • 4 evőkanál porcukor
    • 1 egész citrom leve és a reszelt héja
    • 2 dl habtejszín
    • 2 evőkanál fehércsokis pudingpor

    Díszítéshez:

    • 2 dl habtejszín
    • citrom karika
    • dekor cukor

    Elkészítése:

    A szokásos módon piskótát készítünk. A tojásokat szétválasztjuk.

    A tojásfehérjét csipet sóval felverjük kemény habbá a cukor felével, amit apránként adagolunk hozzá.

    A sárgákat habverővel kikavarjuk, felverjük a cukorral, a narancs levével és reszelt héjával, vaníliás cukorral.

    A habosra felvert tojássárgájához hozzá adjuk a lisztet és összekeverjük, majd a tojáshab negyedét beleforgatjuk és ezzel fellazítjuk a piskóta tésztát, majd apránként hozzáadjuk a maradék tojásfehérje habot laza, körkörös mozdulatokkal beleforgatjuk a tésztába.

    A tortaformát kikenünk olajjal, az alját sütőpapírral fedjük és beleöntjük a tésztát, elsimítjuk.

    180 fokos sütőbe toljuk 25-30 percre, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Rácson hagyjuk kihűlni.

    Amíg hűl a piskótánk, addig elkészítjük a krémet. A mascarponét a porcukorral és a pudinggal haborra keverjük, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a levét ezzel is elkeverjük.

    A tejszínhabot felverjük kemény habbá és a felét beforgatjuk a mascarponéba.

    Ha kihűlt a a piskóta akkor késsel körbe vágjuk kivesszük a formából lehúzzuk a az aljáról a sütőpapírt. Recés késsel felvágjuk három lapra.

    Tányérra rakjuk az első torta karikát, megkenjük a citrom krémmel, majd befeküdjük a második lappal ugyanígy járunk
    el. Végezetül befedjük a tortát a harmadik lappal ezt is megkenjük krémmel, de vékonyabban.

    A felvert tejszínt csillag csöves habzsákba szedjük és díszítjük vele a tortát. Citrommal, dekor cukorral ízlés szerint dekoráljuk a tortát.

    2 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a krém és összeérjenek az ízek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá