Mascarponés citromtorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Mascarponés citromtorta

Hozzávalók egy 18 cm-es formához:
Tészta:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • csipet só
  • 1 narancs reszelt héja és leve
  • 1/2 csomag vaníliás cukor

Krém:

  • 250 g mascarpone
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 egész citrom leve és a reszelt héja
  • 2 dl habtejszín
  • 2 evőkanál fehércsokis pudingpor

Díszítéshez:

  • 2 dl habtejszín
  • citrom karika
  • dekor cukor

Elkészítése:

A szokásos módon piskótát készítünk. A tojásokat szétválasztjuk.

A tojásfehérjét csipet sóval felverjük kemény habbá a cukor felével, amit apránként adagolunk hozzá.

A sárgákat habverővel kikavarjuk, felverjük a cukorral, a narancs levével és reszelt héjával, vaníliás cukorral.

A habosra felvert tojássárgájához hozzá adjuk a lisztet és összekeverjük, majd a tojáshab negyedét beleforgatjuk és ezzel fellazítjuk a piskóta tésztát, majd apránként hozzáadjuk a maradék tojásfehérje habot laza, körkörös mozdulatokkal beleforgatjuk a tésztába.

A tortaformát kikenünk olajjal, az alját sütőpapírral fedjük és beleöntjük a tésztát, elsimítjuk.

180 fokos sütőbe toljuk 25-30 percre, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Rácson hagyjuk kihűlni.

Amíg hűl a piskótánk, addig elkészítjük a krémet. A mascarponét a porcukorral és a pudinggal haborra keverjük, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a levét ezzel is elkeverjük.

A tejszínhabot felverjük kemény habbá és a felét beforgatjuk a mascarponéba.

Ha kihűlt a a piskóta akkor késsel körbe vágjuk kivesszük a formából lehúzzuk a az aljáról a sütőpapírt. Recés késsel felvágjuk három lapra.

Tányérra rakjuk az első torta karikát, megkenjük a citrom krémmel, majd befeküdjük a második lappal ugyanígy járunk
el. Végezetül befedjük a tortát a harmadik lappal ezt is megkenjük krémmel, de vékonyabban.

A felvert tejszínt csillag csöves habzsákba szedjük és díszítjük vele a tortát. Citrommal, dekor cukorral ízlés szerint dekoráljuk a tortát.

2 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a krém és összeérjenek az ízek.