Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mascarponés citromtorta recept

Mascarponés citromtorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A piskótához (24 cm-es formához):

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek liszt
    • 5 ek cukor
    • 1 csomag sütőpor
    • csipet só

    A krémhez:

    • 50 dkg mascarpone
    • 20 dkg vaj
    • 20-25 dkg cukor
    • 1 citrom

    A díszítéshez:

    • friss mentalevél
    • 1 citrom

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, a sütőport és a tojások fehérjéből vert habot.

    Kivajazott, kilisztezett tortaformában 190 fokon, kb 30 perc alatt megsütjük. A megsült lapot a formában hagyjuk kihűlni.

    Közben a vajat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét és a citrom reszelt héját és levét. Ezután a krémet a már kihűlt piskótára halmozzuk és elsimítjuk.

    Hűtőben pár órát hűtjük, majd a formát óvatosan levéve citrommal és mentával díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá