Mascarponés citromtorta recept
Hozzávalók:
A piskótához (24 cm-es formához):
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 ek liszt
- 5 ek cukor
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
A krémhez:
- 50 dkg mascarpone
- 20 dkg vaj
- 20-25 dkg cukor
- 1 citrom
A díszítéshez:
- friss mentalevél
- 1 citrom
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, a sütőport és a tojások fehérjéből vert habot.
Kivajazott, kilisztezett tortaformában 190 fokon, kb 30 perc alatt megsütjük. A megsült lapot a formában hagyjuk kihűlni.
Közben a vajat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét és a citrom reszelt héját és levét. Ezután a krémet a már kihűlt piskótára halmozzuk és elsimítjuk.
Hűtőben pár órát hűtjük, majd a formát óvatosan levéve citrommal és mentával díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









