Mascarponés citromtorta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
A piskótához (24 cm-es formához):
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek liszt
- 5 ek cukor
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
A krémhez:
- 50 dkg mascarpone
- 20 dkg vaj
- 20-25 dkg cukor
- 1 citrom
A díszítéshez:
- friss mentalevél
- 1 citrom
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, a sütőport és a tojások fehérjéből vert habot.
Kivajazott, kilisztezett tortaformában 190 fokon, kb 30 perc alatt megsütjük. A megsült lapot a formában hagyjuk kihűlni.
Közben a vajat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét és a citrom reszelt héját és levét. Ezután a krémet a már kihűlt piskótára halmozzuk és elsimítjuk.
Hűtőben pár órát hűtjük, majd a formát óvatosan levéve citrommal és mentával díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.