Mascarponés citromtorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A piskótához (24 cm-es formához):

  • 5 tojás
  • 5 ek liszt
  • 5 ek cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só

A krémhez:

  • 50 dkg mascarpone
  • 20 dkg vaj
  • 20-25 dkg cukor
  • 1 citrom

A díszítéshez:

  • friss mentalevél
  • 1 citrom

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, a sütőport és a tojások fehérjéből vert habot.

Kivajazott, kilisztezett tortaformában 190 fokon, kb 30 perc alatt megsütjük. A megsült lapot a formában hagyjuk kihűlni.

Közben a vajat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét és a citrom reszelt héját és levét. Ezután a krémet a már kihűlt piskótára halmozzuk és elsimítjuk.

Hűtőben pár órát hűtjük, majd a formát óvatosan levéve citrommal és mentával díszítjük.