Málnazselés-tejfölhabos torta recept

Hozzávalók:
Tészta hozzávalói 26 cm-es tortaformához:
- 6 dkg liszt
- 6 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes)
- 3 dkg vaj
Málnazselé hozzávalói:
- 50 dkg málna
- 3 ek kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 0,5 dl édes fehérbor
- 1 mk őrölt fahéj
- 1/2 citrom reszelt héja
- 20 gramm porzselatint
Tejfölös-hab hozzávalói:
- 30 dkg tejföl (20%-os)
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A porcukrot és a vaníliás cukrot tegyük bele egy keverőtálba, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és robotgéppel keverjük jó habosra.
A vajat olvasszuk fel, hűtsük vissza, majd állandó keverés mellett csorgassuk a cukros-tojásos habhoz.(ekkor a vajtól kicsit összeesik majd a hab)
Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd szintén robotgéppel keverjük alaposan össze.
Egy 26 cm-es tortaformát zsírozzunk, és lisztezzünk ki, majd egyenletesen öntsük bele a masszát. (ízlés szerint sütőpapírral is kibélelhetjük)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15-20 perc alatt készre. (én légkeverésnél 150 fokon 15 percig sütöttem)
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
A málnát a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a borral, ízlés szerint fahéjjal, és a citromhéjjal főzzük kb. 10 percig.
Ezután egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele a zselébe.
Az átpasszírozott málnát melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett, szép lassan szórjuk bele a zselatint.
Ezután addig keverjük, még a zselatin teljesen feloldódik, majd hűtsük langyosra. (én kézi habverővel kevertem simára)
A teljesen kihűlt tésztát tegyük bele egy sütőpapírral kibélelt, 24 cm-es tortaformába, majd öntsük rá az éppen csak langyos málnát. (sütés közben a tészta kicsit összeugrik, ezért én sütés után egy 24 cm-es formába tettem bele)
Ezután tegyük be a hűtőbe 1-2 órára hogy a málnazselé teljesen megdermedjen.
A tejfölt tegyük bele egy szűrőbe, majd hagyjuk állni 1-2 órán át, hogy a felesleges savó kicsepegjen belőle.
A lecsepegtetett tejfölhöz ezután adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, majd kanállal keverjük össze. (vigyázzunk nehogy sokáig keverjük, mert különben túl híg lesz!!!!)
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a cukros-tejfölhöz.
Vegyük ki a hűtőből a megdermedt tortát, majd kanalazzuk a tetejére a tejfölös-habot. Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy a hab is kissé megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek. (ízlés szerint előtte való nap is elkészíthetjük)
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a tortát, majd egy éles késsel, ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »