Málnazselés-tejfölhabos torta recept

Hozzávalók:
Tészta hozzávalói 26 cm-es tortaformához:
- 6 dkg liszt
- 6 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes)
- 3 dkg vaj
Málnazselé hozzávalói:
- 50 dkg málna
- 3 ek kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 0,5 dl édes fehérbor
- 1 mk őrölt fahéj
- 1/2 citrom reszelt héja
- 20 gramm porzselatint
Tejfölös-hab hozzávalói:
- 30 dkg tejföl (20%-os)
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A porcukrot és a vaníliás cukrot tegyük bele egy keverőtálba, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és robotgéppel keverjük jó habosra.
A vajat olvasszuk fel, hűtsük vissza, majd állandó keverés mellett csorgassuk a cukros-tojásos habhoz.(ekkor a vajtól kicsit összeesik majd a hab)
Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd szintén robotgéppel keverjük alaposan össze.
Egy 26 cm-es tortaformát zsírozzunk, és lisztezzünk ki, majd egyenletesen öntsük bele a masszát. (ízlés szerint sütőpapírral is kibélelhetjük)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15-20 perc alatt készre. (én légkeverésnél 150 fokon 15 percig sütöttem)
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
A málnát a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a borral, ízlés szerint fahéjjal, és a citromhéjjal főzzük kb. 10 percig.
Ezután egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele a zselébe.
Az átpasszírozott málnát melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett, szép lassan szórjuk bele a zselatint.
Ezután addig keverjük, még a zselatin teljesen feloldódik, majd hűtsük langyosra. (én kézi habverővel kevertem simára)
A teljesen kihűlt tésztát tegyük bele egy sütőpapírral kibélelt, 24 cm-es tortaformába, majd öntsük rá az éppen csak langyos málnát. (sütés közben a tészta kicsit összeugrik, ezért én sütés után egy 24 cm-es formába tettem bele)
Ezután tegyük be a hűtőbe 1-2 órára hogy a málnazselé teljesen megdermedjen.
A tejfölt tegyük bele egy szűrőbe, majd hagyjuk állni 1-2 órán át, hogy a felesleges savó kicsepegjen belőle.
A lecsepegtetett tejfölhöz ezután adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, majd kanállal keverjük össze. (vigyázzunk nehogy sokáig keverjük, mert különben túl híg lesz!!!!)
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a cukros-tejfölhöz.
Vegyük ki a hűtőből a megdermedt tortát, majd kanalazzuk a tetejére a tejfölös-habot. Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy a hab is kissé megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek. (ízlés szerint előtte való nap is elkészíthetjük)
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a tortát, majd egy éles késsel, ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »