Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnás, dupla csokis torta recept

Málnás, dupla csokis torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók egy 20 cm-es formához:
    Tészta:

    • 230 g finomliszt
    • 115 g porcukor
    • 85 g kakaópor
    • 2,5 tk szódabikarbóna
    • 0,5 tk sütőpor
    • 1 tk só
    • 240 ml tej
    • 120 ml olaj
    • 1,5 tk vaníliaaroma
    • 2 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 240 ml forró víz

    Málnás töltelék:

    • 50 g porcukor
    • 2 tk víz
    • 1 tk kukoricakeményítő
    • 225 g málna

    Csokikrém:

    • 350 g szobahőmérsékletű vaj
    • 360 g ét vagy tejcsoki
    • 35 g kakaópor
    • 0,5 tk só
    • 150 ml tejszín (szükség esetén még kb 30 ml)
    • 350-400 g porcukor ízléstől függően

    Csoki ganache:

    • 300 g étcsoki
    • 300 ml tejszín

    Elkészítése:

    Málnás töltelék:

    Egy edényben keverjük össze a cukrot, vizet és a keményítőt, majd melegítsük addig, amíg a cukor elolvad. Ekkor adjuk hozzá a málnát és alaposan keverjük össze.

    Addig főzzük, amíg a málna levetenged, majd ha a leve elpárolgott és kezd sűrűsödni, akkor vegyük le a tűzről. Tegyük hűvös helyre és hűtsük ki egészen.

    Tészta:

    A sütőt melegítsük elő 170 fokra. A formát vajazzuk ki és lisztezzük be.

    Egy nagyobb edénybe tegyük bele a lisztet, cukrot, kakaóport, szódabikarbónát, sütőport, sót, majd az egészet keverjük össze.

    Egy másik edénybe üssük bele a tojásokat, majd adjuk hozzá a tejet, olajat és az aromát, majd alaposan keverjük össze az egészet. Ehhez a keverékhez adjuk hozzá a száraz hozzávalókat és robotgéppel alaposan keverjük össze.

    A forró vizet lassan adagoljuk hozzá, közben állandóan keverjük alacsony fordulatszámon.

    A kész masszát osszuk el három egyenlő részre, majd egyenként süssük kb 22-25 percig. Ha szükséges, végezzüknk tűpróbát. A lapokat egyenként süssük ki, majd hűtsük ki.

    Csokikrém:

    A szobahőmérsékletű vakat alaposan habosítsuk ki, majd adjuk hozzá az olvasztott csokit és jól keverjük össze. Ekkor adjuk hozzá a kakaóport és azzal is keverjük össze.

    Adjuk hozzá a porcukor felét, a tejszín felét és a sót, majd jól dolgozzuk össze a masszát. Ha nem elég édes, akkor adjunk még hozzá porcukrot. Ha nem elég krémes, selymes, akkor adjunk még hozzá tejszínt és alaposan keverjük el az egészet.

    Ganache:

    A tejszínt és a csokit olvasszuk össze, majd hűtsük langyosra. Ha felhasználás előtt nagyon kihűlne és nem lehet könnyen kenni, akkor olvasszuk fel.

    Összeállítás:

    A csokikrém egy részét tegyük habzsákba. Ha a lapok kissé felpúposodtak volna, akkor vágjuk egyenesre.

    Regyük egy tányérra vagy tálcára az egyik lapot. A szélére habzsákból nyomjunk egy kört, majd kenjük el benne a csoki ganache 1/4-ét és erre kenjük rá a málnás töltelék felét.

    Regyünk rá egy újabb lapot és ismételjük meg a folyamatot, majd fedjük be az egészet a harmadik lappal.

    A maradék csokikrémmel fedjük be a torta oldalát és tetejét, keveset tegyünk félre a díszítéshez.

    A maradék csokoládé ganache-al díszítsük ízlés szerint a torta oldalát és tetejét.

    A félretett csokikrémből nyomjunk habrózsákat a torta tetejére és díszítsük néhány szem málnával. Jól hűstük le az egészet néhány óra alatt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá