Málnás, dupla csokis torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 20 cm-es formához:
Tészta:
- 230 g finomliszt
- 115 g porcukor
- 85 g kakaópor
- 2,5 tk szódabikarbóna
- 0,5 tk sütőpor
- 1 tk só
- 240 ml tej
- 120 ml olaj
- 1,5 tk vaníliaaroma
- 2 nagy FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 240 ml forró víz
Málnás töltelék:
- 50 g porcukor
- 2 tk víz
- 1 tk kukoricakeményítő
- 225 g málna
Csokikrém:
- 350 g szobahőmérsékletű vaj
- 360 g ét vagy tejcsoki
- 35 g kakaópor
- 0,5 tk só
- 150 ml tejszín (szükség esetén még kb 30 ml)
- 350-400 g porcukor ízléstől függően
Csoki ganache:
- 300 g étcsoki
- 300 ml tejszín
Elkészítése:
Málnás töltelék:
Egy edényben keverjük össze a cukrot, vizet és a keményítőt, majd melegítsük addig, amíg a cukor elolvad. Ekkor adjuk hozzá a málnát és alaposan keverjük össze.
Addig főzzük, amíg a málna levetenged, majd ha a leve elpárolgott és kezd sűrűsödni, akkor vegyük le a tűzről. Tegyük hűvös helyre és hűtsük ki egészen.
Tészta:
A sütőt melegítsük elő 170 fokra. A formát vajazzuk ki és lisztezzük be.
Egy nagyobb edénybe tegyük bele a lisztet, cukrot, kakaóport, szódabikarbónát, sütőport, sót, majd az egészet keverjük össze.
Egy másik edénybe üssük bele a tojásokat, majd adjuk hozzá a tejet, olajat és az aromát, majd alaposan keverjük össze az egészet. Ehhez a keverékhez adjuk hozzá a száraz hozzávalókat és robotgéppel alaposan keverjük össze.
A forró vizet lassan adagoljuk hozzá, közben állandóan keverjük alacsony fordulatszámon.
A kész masszát osszuk el három egyenlő részre, majd egyenként süssük kb 22-25 percig. Ha szükséges, végezzüknk tűpróbát. A lapokat egyenként süssük ki, majd hűtsük ki.
Csokikrém:
A szobahőmérsékletű vakat alaposan habosítsuk ki, majd adjuk hozzá az olvasztott csokit és jól keverjük össze. Ekkor adjuk hozzá a kakaóport és azzal is keverjük össze.
Adjuk hozzá a porcukor felét, a tejszín felét és a sót, majd jól dolgozzuk össze a masszát. Ha nem elég édes, akkor adjunk még hozzá porcukrot. Ha nem elég krémes, selymes, akkor adjunk még hozzá tejszínt és alaposan keverjük el az egészet.
Ganache:
A tejszínt és a csokit olvasszuk össze, majd hűtsük langyosra. Ha felhasználás előtt nagyon kihűlne és nem lehet könnyen kenni, akkor olvasszuk fel.
Összeállítás:
A csokikrém egy részét tegyük habzsákba. Ha a lapok kissé felpúposodtak volna, akkor vágjuk egyenesre.
Regyük egy tányérra vagy tálcára az egyik lapot. A szélére habzsákból nyomjunk egy kört, majd kenjük el benne a csoki ganache 1/4-ét és erre kenjük rá a málnás töltelék felét.
Regyünk rá egy újabb lapot és ismételjük meg a folyamatot, majd fedjük be az egészet a harmadik lappal.
A maradék csokikrémmel fedjük be a torta oldalát és tetejét, keveset tegyünk félre a díszítéshez.
A maradék csokoládé ganache-al díszítsük ízlés szerint a torta oldalát és tetejét.
A félretett csokikrémből nyomjunk habrózsákat a torta tetejére és díszítsük néhány szem málnával. Jól hűstük le az egészet néhány óra alatt.