Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis-málnás piskótarolád recept

Csokis-málnás piskótarolád
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
    Tészta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál cukor
    • 1 evőkanál barna cukor
    • 4 evőkanál finomliszt
    • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • 1 evőkanál víz
    • csipet só
    • csipet sütőpor

    A krémhez:

    • 25 dkg mascarpone
    • 2 dl laktózmentes cukrászhab
    • 2 evőkanál porcukor
    • 1 csomag zselatinfix
    • 20 dkg friss málna
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéből csipet sóval és 1 ek cukorral kemény habot verünk.

    A tojássárgákhoz hozzáadjuk a barna cukrot és a megmaradt kristálycukrot, az olajat, a vizet és habverővel krémesre verjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a kakaóport, összekeverjük és kevés tojáshabbal lazítjuk.

    A masszához hozzáadjuk a maradék habot és laza, körkörös mozdulatokkal belekeverjük a tésztába.

    Egy nagy gáztepsit sütőpapírral bélelünk, majd belesimítjuk a piskótamasszát és 180 fokos sütőben kb 12 perc alatt megsütjük.

    Egy konyharuhát meghintünk liszttel erre ráborítjuk a piskótát lehúzzuk a sütőpapírt róla. A konyharuha segítségével feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.

    Amíg hűl a piskóta, addig elkészítjük a krémet. A mascarponét kihabosítjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral.

    A tejszínhabot felverjük kemény habbá a zselatinfixszel, majd a mascarponés krémbe forgatjuk.

    A piskótát kitekerjük megkenjük a tejszínes-mascarpone krém 3/4-ével, megszórjuk a friss málnával és ismét feltekerjük sokszorosan.

    Becsomagolva hűtőbe tesszük 2 órára, hogy a krém megdermedjen.

    Kivesszük a hűtőből a piskóta tekercset és megmaradt krémmel, habrózsákkal díszítjük. A rózsák mellé friss málnát rakunk.

    Tipp:

    A kisült piskótát fel kell tekerni melegen, mert így nem törik szét vagy reped meg.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá