Csokis piskótatekercs recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál víz
- 1 evőkanál étolaj
- 6 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 lapos evőkanál cukrozatlan kakaópor
Töltelék és máz:
- bármilyen lekvár (én eper lekvárt tettem bele)
- 20 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A tojások sárgáját, a vizet, az olajat és cukrot keverjük jó habosra, majd adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport, majd pedig óvatosan, apránként adagolva, keverjük hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjéket.
A tésztát sütőpapírral bélelt, nagy gáztepsibe símitsuk el (mert a tekercshez vékonynak kell lennie a piskótának), majd előmelegített sütőben, 175 fokon megsütjük. Kb negyed óra alatt kész is lesz.
A sütőpapírt eltávolítjuk, majd még melegen, egy nedves konyharuha segítségével feltekerjük és így hagyjuk 10-15 percig.
Negyed óra múlva lehet tölteni és feltekerni, illetve csokimázzal bevonni a sütinket.
A mázhoz a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat, alaposan elkeverjük és a tekercsünkre öntjük. Miután megdermedt a máz, lehet szeletelni a csokis-kakaós piskótatekercsünket.
Jó sütizést mindenkinek!
Tipp:
Én eper lekvárral készítettem, de bármilyen ízzel nagyon finom tud lenni és természetesen bármilyen édes krémmel is passzolni fog! Kísérletezzünk bátran!