Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis piskótatekercs recept

Csokis piskótatekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál víz
    • 1 evőkanál étolaj
    • 6 evőkanál cukor
    • 5 evőkanál liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 lapos evőkanál cukrozatlan kakaópor

    Töltelék és máz:

    • bármilyen lekvár (én eper lekvárt tettem bele)
    • 20 dkg étcsokoládé
    • 2 evőkanál étolaj

    Elkészítése:

    A tojások sárgáját, a vizet, az olajat és cukrot keverjük jó habosra, majd adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport, majd pedig óvatosan, apránként adagolva, keverjük hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjéket.

    A tésztát sütőpapírral bélelt, nagy gáztepsibe símitsuk el (mert a tekercshez vékonynak kell lennie a piskótának), majd előmelegített sütőben, 175 fokon megsütjük. Kb negyed óra alatt kész is lesz.

    A sütőpapírt eltávolítjuk, majd még melegen, egy nedves konyharuha segítségével feltekerjük és így hagyjuk 10-15 percig.

    Negyed óra múlva lehet tölteni és feltekerni, illetve csokimázzal bevonni a sütinket.

    A mázhoz a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat, alaposan elkeverjük és a tekercsünkre öntjük. Miután megdermedt a máz, lehet szeletelni a csokis-kakaós piskótatekercsünket.

    Jó sütizést mindenkinek!

    Tipp:

    Én eper lekvárral készítettem, de bármilyen ízzel nagyon finom tud lenni és természetesen bármilyen édes krémmel is passzolni fog! Kísérletezzünk bátran!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá