Csokis-málnás piskótarolád

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Csokis-málnás piskótarolád

Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
Tészta:

  • 5 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 evőkanál víz
  • csipet só
  • csipet sütőpor

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl laktózmentes cukrászhab
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag zselatinfix
  • 20 dkg friss málna
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéből csipet sóval és 1 ek cukorral kemény habot verünk.

A tojássárgákhoz hozzáadjuk a barna cukrot és a megmaradt kristálycukrot, az olajat, a vizet és habverővel krémesre verjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a kakaóport, összekeverjük és kevés tojáshabbal lazítjuk.

A masszához hozzáadjuk a maradék habot és laza, körkörös mozdulatokkal belekeverjük a tésztába.

Egy nagy gáztepsit sütőpapírral bélelünk, majd belesimítjuk a piskótamasszát és 180 fokos sütőben kb 12 perc alatt megsütjük.

Egy konyharuhát meghintünk liszttel erre ráborítjuk a piskótát lehúzzuk a sütőpapírt róla. A konyharuha segítségével feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.

Amíg hűl a piskóta, addig elkészítjük a krémet. A mascarponét kihabosítjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral.

A tejszínhabot felverjük kemény habbá a zselatinfixszel, majd a mascarponés krémbe forgatjuk.

A piskótát kitekerjük megkenjük a tejszínes-mascarpone krém 3/4-ével, megszórjuk a friss málnával és ismét feltekerjük sokszorosan.

Becsomagolva hűtőbe tesszük 2 órára, hogy a krém megdermedjen.

Kivesszük a hűtőből a piskóta tekercset és megmaradt krémmel, habrózsákkal díszítjük. A rózsák mellé friss málnát rakunk.

Tipp:

A kisült piskótát fel kell tekerni melegen, mert így nem törik szét vagy reped meg.