Málnás, dupla csokis torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Málnás, dupla csokis torta

Hozzávalók egy 20 cm-es formához:
Tészta:

  • 230 g finomliszt
  • 115 g porcukor
  • 85 g kakaópor
  • 2,5 tk szódabikarbóna
  • 0,5 tk sütőpor
  • 1 tk só
  • 240 ml tej
  • 120 ml olaj
  • 1,5 tk vaníliaaroma
  • 2 nagy tojás
  • 240 ml forró víz

Málnás töltelék:

  • 50 g porcukor
  • 2 tk víz
  • 1 tk kukoricakeményítő
  • 225 g málna

Csokikrém:

  • 350 g szobahőmérsékletű vaj
  • 360 g ét vagy tejcsoki
  • 35 g kakaópor
  • 0,5 tk só
  • 150 ml tejszín (szükség esetén még kb 30 ml)
  • 350-400 g porcukor ízléstől függően

Csoki ganache:

  • 300 g étcsoki
  • 300 ml tejszín

Elkészítése:

Málnás töltelék:

Egy edényben keverjük össze a cukrot, vizet és a keményítőt, majd melegítsük addig, amíg a cukor elolvad. Ekkor adjuk hozzá a málnát és alaposan keverjük össze.

Addig főzzük, amíg a málna levetenged, majd ha a leve elpárolgott és kezd sűrűsödni, akkor vegyük le a tűzről. Tegyük hűvös helyre és hűtsük ki egészen.

Tészta:

A sütőt melegítsük elő 170 fokra. A formát vajazzuk ki és lisztezzük be.

Egy nagyobb edénybe tegyük bele a lisztet, cukrot, kakaóport, szódabikarbónát, sütőport, sót, majd az egészet keverjük össze.

Egy másik edénybe üssük bele a tojásokat, majd adjuk hozzá a tejet, olajat és az aromát, majd alaposan keverjük össze az egészet. Ehhez a keverékhez adjuk hozzá a száraz hozzávalókat és robotgéppel alaposan keverjük össze.

A forró vizet lassan adagoljuk hozzá, közben állandóan keverjük alacsony fordulatszámon.

A kész masszát osszuk el három egyenlő részre, majd egyenként süssük kb 22-25 percig. Ha szükséges, végezzüknk tűpróbát. A lapokat egyenként süssük ki, majd hűtsük ki.

Csokikrém:

A szobahőmérsékletű vakat alaposan habosítsuk ki, majd adjuk hozzá az olvasztott csokit és jól keverjük össze. Ekkor adjuk hozzá a kakaóport és azzal is keverjük össze.

Adjuk hozzá a porcukor felét, a tejszín felét és a sót, majd jól dolgozzuk össze a masszát. Ha nem elég édes, akkor adjunk még hozzá porcukrot. Ha nem elég krémes, selymes, akkor adjunk még hozzá tejszínt és alaposan keverjük el az egészet.

Ganache:

A tejszínt és a csokit olvasszuk össze, majd hűtsük langyosra. Ha felhasználás előtt nagyon kihűlne és nem lehet könnyen kenni, akkor olvasszuk fel.

Összeállítás:

A csokikrém egy részét tegyük habzsákba. Ha a lapok kissé felpúposodtak volna, akkor vágjuk egyenesre.

Regyük egy tányérra vagy tálcára az egyik lapot. A szélére habzsákból nyomjunk egy kört, majd kenjük el benne a csoki ganache 1/4-ét és erre kenjük rá a málnás töltelék felét.

Regyünk rá egy újabb lapot és ismételjük meg a folyamatot, majd fedjük be az egészet a harmadik lappal.

A maradék csokikrémmel fedjük be a torta oldalát és tetejét, keveset tegyünk félre a díszítéshez.

A maradék csokoládé ganache-al díszítsük ízlés szerint a torta oldalát és tetejét.

A félretett csokikrémből nyomjunk habrózsákat a torta tetejére és díszítsük néhány szem málnával. Jól hűstük le az egészet néhány óra alatt.