Lúdláb torta recept
Hozzávalók:
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 16 dkg cukor
- 3 ek víz
- 16 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 dkg kakaópor
Krém:
- 7 dl habtejszín
- 40 dkg étcsokoládé /jó minőségű/
- 10 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg vaj
Tetejére:
- 15 dkg étcsokoládé /jó minőségű/
- 2 ek vaj
- 1,5 dl habtejszín
- ízlés szerint meggy
Elkészítése:
Krém készítése:
A krémet előző este készítsük el. A tejszínt melegítsük fel és az össze darabolt csokit olvasszuk bele, keverjük hozzá a két fajta cukrot.Hagyjuk kihűlni és reggelig rakjuk be a hűtőbe.
A tészta elkészítése:
A tojásokat a cukorral és a vízzel jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport.
Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral és a tésztát elegyengetjük benne. 160 fokon előmelegített sütőbe megsütjük /kb 20-25 perc/, majd hagyjuk kihűlni.
A krémet keverjük habosra, majd adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat. A tésztát borítsuk ki a tortaformából, majd sütőpapírból vágjunk egy csíkot és vonjuk be vele körbe az oldalát.
Helyezzük vissza a tésztát és kenjük meg a krémmel,annyit hagyjuk, hogy amivel a tetejét kidiszítjuk, majd rakjuk be a hűtőbe dermedni.
Az étcsokoládét tördeljük össze, a habtejszínt forraljuk fel, majd öntsük rá az étcsokira, homogén állapotúra keverjük ki, végül adjuk hozzá a vajat.
A kész tortáról kapcsoljuk le a tortaformát, óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt.Helyezzük egy rácsra tegyünk alá egy tepsit, és öntsük rá egyenletesen a csokit. Ízlés szerint díszítsük fel.
Tipp:
A receptből szándékosan hagytam ki a meggyet, mert a család nem szereti benne. Természetesen attól még bárki tehet bele ízlésének megfelelően.