Lisztmentes, gesztenyés csokoládétorta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg eritrit
- 7,5 dkg vaj
- 10 dkg étcsokoládé
- 25 dkg gesztenyemassza
- 50 ml rum
- 5 dkg kakaópor
- csipet só
- 6 g sütőpor
Tetejére:
- 5-5 dkg ét és tejcsokoládé
- 1 dl habtejszín
- trüffelgolyók
Elkészítése:
Egy 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk. A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük.
A csokoládét a vajjal vízgőz felett összeolvasztjuk, a gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük.
A tojásokat fehéredésig keverjük az édesítővel, majd hozzákeverjük a vajas csokoládét, a rumot és a gesztenyét, végül hozzáforgatjuk a sóval, sütőporral átszitált kakaóport.
A masszát a formába simítjuk és kb 40-45 percig tűpróbáig sütjük. Ha a tészta megsült rácsra borítva kihűtjük.
A tetejére felforraljuk a tejszínt, majd ráöntjük az összetördelt csokoládéra, hagyjuk 1-2 percig állni, amíg megolvad a csokoládé, majd keverjük simára.
Langyosan simítsuk a tortára és rakjuk ki a tetejét készen vásárolt trüffellel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »