Lisztmentes, gesztenyés csokoládétorta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg eritrit
- 7,5 dkg vaj
- 10 dkg étcsokoládé
- 25 dkg gesztenyemassza
- 50 ml rum
- 5 dkg kakaópor
- csipet só
- 6 g sütőpor
Tetejére:
- 5-5 dkg ét és tejcsokoládé
- 1 dl habtejszín
- trüffelgolyók
Elkészítése:
Egy 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk. A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük.
A csokoládét a vajjal vízgőz felett összeolvasztjuk, a gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük.
A tojásokat fehéredésig keverjük az édesítővel, majd hozzákeverjük a vajas csokoládét, a rumot és a gesztenyét, végül hozzáforgatjuk a sóval, sütőporral átszitált kakaóport.
A masszát a formába simítjuk és kb 40-45 percig tűpróbáig sütjük. Ha a tészta megsült rácsra borítva kihűtjük.
A tetejére felforraljuk a tejszínt, majd ráöntjük az összetördelt csokoládéra, hagyjuk 1-2 percig állni, amíg megolvad a csokoládé, majd keverjük simára.
Langyosan simítsuk a tortára és rakjuk ki a tetejét készen vásárolt trüffellel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »