Joghurtos-mascarpone krémes máktorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 18 dkg porcukor
- 1,2 dl napraforgó olaj
- egy nagy csipet só
- egy citrom reszelt héja
- 18 dkg darált mák
A krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 125 g joghurt, lehetőleg sűrűbb fajta (pl.: görög) joghurtot használjunk
- 2 ek porcukor
- 4 dkg fehércsoki megolvasztva
- 1 rúd vanília kikapart magjai vagy 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A tojások fehérjét egy jó nagy csipet sóval kemény habbá verjük, majd a sárgáját és a porcukrot is fehéredésig keverjük. Folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk az olajat, belereszeljük a citromhéjat és belekeverjük a darált mákot. Végül a tojásfehérje habot is óvatosan hozzáforgatjuk (nyugodtan mehet a robotgép legalacsonyabb fokozatán, csak nem szabad sokáig verni).
Két 23 cm-es tortaformát kivajazunk és kilisztezünk (vagy sütőpapírral kibéleljük) és a masszát kétfelé osztva megsütjük. 170 fokos sütőben 25-30 perc alatt sül készre. Még melegen kivesszük a formából és hűlni hagyjuk.
Közben megpucoljuk a gránátalmát, a magjait leöblítés után egy száraz papírtörlőre tesszük, annak érdekében, hogy a felesleges nedvesség leitatódjon róla. Ezt követően elkészítjük a krémet.
A mascarponét, a joghurtot, az olvasztott fehér csokit és a porcukrot simára keverjük, ezt követően a kihűlt tortalapokat megtöltjük vele, dobunk rá pár szem gránátalma magot, majd kívülről is bevonjuk a tortát.
A torta tetejére egy kevés fehér csokit reszeltem, majd gránátalma magokkal díszítettem.
Tipp:
Étolaj helyett, használhatunk mákolajat, illetve a gránátalma magjait kiválóan helyettesíti a piros ribizli vagy egyéb más olyan savanykás gyümölcs, ami tulajdonságainál fogva nem áztatja el a krémet.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »