Joghurtos-mascarpone krémes máktorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 18 dkg porcukor
- 1,2 dl napraforgó olaj
- egy nagy csipet só
- egy citrom reszelt héja
- 18 dkg darált mák
A krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 125 g joghurt, lehetőleg sűrűbb fajta (pl.: görög) joghurtot használjunk
- 2 ek porcukor
- 4 dkg fehércsoki megolvasztva
- 1 rúd vanília kikapart magjai vagy 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A tojások fehérjét egy jó nagy csipet sóval kemény habbá verjük, majd a sárgáját és a porcukrot is fehéredésig keverjük. Folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk az olajat, belereszeljük a citromhéjat és belekeverjük a darált mákot. Végül a tojásfehérje habot is óvatosan hozzáforgatjuk (nyugodtan mehet a robotgép legalacsonyabb fokozatán, csak nem szabad sokáig verni).
Két 23 cm-es tortaformát kivajazunk és kilisztezünk (vagy sütőpapírral kibéleljük) és a masszát kétfelé osztva megsütjük. 170 fokos sütőben 25-30 perc alatt sül készre. Még melegen kivesszük a formából és hűlni hagyjuk.
Közben megpucoljuk a gránátalmát, a magjait leöblítés után egy száraz papírtörlőre tesszük, annak érdekében, hogy a felesleges nedvesség leitatódjon róla. Ezt követően elkészítjük a krémet.
A mascarponét, a joghurtot, az olvasztott fehér csokit és a porcukrot simára keverjük, ezt követően a kihűlt tortalapokat megtöltjük vele, dobunk rá pár szem gránátalma magot, majd kívülről is bevonjuk a tortát.
A torta tetejére egy kevés fehér csokit reszeltem, majd gránátalma magokkal díszítettem.
Tipp:
Étolaj helyett, használhatunk mákolajat, illetve a gránátalma magjait kiválóan helyettesíti a piros ribizli vagy egyéb más olyan savanykás gyümölcs, ami tulajdonságainál fogva nem áztatja el a krémet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »