Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
Elkészítése:
A tojások fehérjét egy jó nagy csipet sóval kemény habbá verjük, majd a sárgáját és a porcukrot is fehéredésig keverjük. Folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk az olajat, belereszeljük a citromhéjat és belekeverjük a darált mákot. Végül a tojásfehérje habot is óvatosan hozzáforgatjuk (nyugodtan mehet a robotgép legalacsonyabb fokozatán, csak nem szabad sokáig verni).
Két 23 cm-es tortaformát kivajazunk és kilisztezünk (vagy sütőpapírral kibéleljük) és a masszát kétfelé osztva megsütjük. 170 fokos sütőben 25-30 perc alatt sül készre. Még melegen kivesszük a formából és hűlni hagyjuk.
Közben megpucoljuk a gránátalmát, a magjait leöblítés után egy száraz papírtörlőre tesszük, annak érdekében, hogy a felesleges nedvesség leitatódjon róla. Ezt követően elkészítjük a krémet.
A mascarponét, a joghurtot, az olvasztott fehér csokit és a porcukrot simára keverjük, ezt követően a kihűlt tortalapokat megtöltjük vele, dobunk rá pár szem gránátalma magot, majd kívülről is bevonjuk a tortát.
A torta tetejére egy kevés fehér csokit reszeltem, majd gránátalma magokkal díszítettem.
Étolaj helyett, használhatunk mákolajat, illetve a gránátalma magjait kiválóan helyettesíti a piros ribizli vagy egyéb más olyan savanykás gyümölcs, ami tulajdonságainál fogva nem áztatja el a krémet.