Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Horror torta recept

Horror torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 20 cm-es formához:

    Piskótához:

    • 290 g finomliszt
    • 2,5 tk sütőpor
    • 1/4 tk szódabikarbóna
    • 1/2 tk só
    • 110 g szobahőmérsékletű margarin
    • 110 ml olaj
    • 310 g kristálycukor
    • 1 ek vaníliaaroma
    • 4 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 240 ml író (zsíros tej is jó)
    • 140 g olvasztott étcsokoládé
    • fekete ételfesték
    • piros ételfesték

    Krémhez:

    • 200 g fehércsokoládé
    • 250 g mascarpone
    • piros ételfesték

    Díszítéshez:

    • 250 ml cukrászhab
    • 100 g fehércsokoládé
    • 2 ek olaj
    • piros ételfesték

    Elkészítése:

    A lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a sót egy edényben elkeverjük.

    A kockára vágott puha margarint, olajat, cukrot és vaníliaaromát összeöntjük egy másik edényben és elektromos habverővel 3-4 perc alatt habosra verjük. Ügyeljünk rá, hogy ne lépjük túl ezt az időt! Kettesével hozzáadjuk a tojásokat és kézi habverővel egyneművé forgatjuk őket.

    Hozzáadjuk a lisztes keverék felét, átkeverjük, majd a szobahőmérsékletű írót/tejet és kézi habverővel lassan simára keverjük. Előfordulhat, hogy a margarin kicsit kicsapódik, de ettől nem lesz rossz a tésztánk! Beleöntjük a lisztes keverék másik felét is és eldolgozzuk.

    A piskóta tésztáját elfelezzük. Az egyikhez pár csepp piros ételfestéket keverünk, a másikba pedig pár csepp feketét és hozzáadjuk az olvasztott étcsokoládét.

    Három piskótát készítünk. Egy 20 cm-es tortaformát kibélelünk, majd pár kanál fekete és pár kanál piros tésztát kanalazunk bele felváltva, ügyelve rá, hogy a következő két piskótához is maradjon belőlük!

    Előmelegített sütőben, 170 fokon (tűpróbáig) készre sütjük kb 25-30 perc alatt. Ezután rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

    A krémhez gőz felett megolvasztjuk a fehércsokit, hagyjuk kihűlni, majd elektromos habverővel lassú fokozaton kanalanként a mascarponéhoz adagoljuk, végül ételfestékkel pirosra színezzük.

    A piskóták tetejét egyenletesre levágjuk, megkenjük a krémmel. A harmadik lapot pedig aljával felfelé helyezzük a torta tetejére, hogy sima felületet vonhassunk be.

    A cukrászhabot felverjük, tortakártyával egyenletesen elsimítjuk a torta tetején és oldalain, a maradék habot pedig habzsákba töltjük.

    A díszítéshez a fehércsokit gőz felett megolvasztjuk, simára keverjük az egyenként hozzáadott olajjal, majd ételfestékkel pirosra színezzük. Teáskanállal a torta szélein végigcsorgatjuk, majd a habzsákból halmokat nyomunk a torta tetejére és kuszán összecsíkozzuk a halmokkal együtt a torta tetejét a maradék pirosra festett fehércsokival.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá