Hólabda torta recept

Hozzávalók egy 26 cm-es formához:
Tészta:
- 24 dkg liszt
- 3 ek kakaópor
- 2 kk sütőpor
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek hideg víz
- csipet só
- 24 dkg kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
A lapok locsolásához:
- 1,5 dl tej
- 30 ml rumaroma
A krémhez:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 15 dkg cukor
- 25 dkg vaj
Továbbá:
- 15 dkg kókuszreszelék
A bevonáshoz:
- 15 dkg csokoládé
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A lisztet, sót és a sütőport jól elkeverjük.
A fehérjét a cukrokkal kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját, kanalanként a hideg vizet. Utoljára a száraz hozzávalókat egy fakanállal keverjük a masszához.
A forma alját sütőpapírral béleljük. A tésztát 4 részre osztjuk úgy, hogy három lap jöjjön ki belőle és egy kevés tészta, amit egy kis tlábasban sütink ki, amiből 5 hólabda készül majd.
A tésztát 180 fokra melegített sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük.
A cukrot és a pudingport a tejjel simára keverjük, majd felfőzzük. A kihűtött pudingot a vajjal jól kihabosítjuk. A krémet úgy osszuk maj a betöltésnél, hogy jusson a torta oldalára és a hólabdákba is.
Az első lapot egy ecsettel rumos-tejjel lekenjük, rákenjük a krémet és bőven megszórjuk kókuszreszelékkel. Rátesszük a következő lapot, lekenjük a rumos-tejjel és ugyanúgy töltjük be, mint az előbb, majd rátesszük a maradék lapot és azt is átkenjük rumos-tejjel.
A torta oldalát körbekenjük a maradék krémmel, majd kókuszreszelékkel megszórjuk.
A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk és simára keverjük, majd a torta tetejét bevonjuk egyenletesen a mázzal.
A pici lábasban sült piskótát kiszaggatjuk, kettévágjuk, közepébe és az oldalára krémet kenünk, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. A tetejét csokival vontjuk be.
A torta szélét körben kis hópelyhekkel díszítettem, majd a kis hólabdákkal.
Tipp:
A kisunokám szülinapjára készítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »