Gyümölcstorta cukormentesen recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy kb 22 cm-es formához:
Piskóta:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 45 g teljes kiőrlésű barnarizsliszt
- 25 g 1:4 Dia-Wellness édesítő
- fél citrom leve
Túrókrém:
- 250 g túró
- fél citrom leve
- 2 evőkanál tejföl
- fél evőkanál 1:4 Dia-Wellness édesítő
Gyümölcszselé:
- 130 g áfonya (fagyasztott)
- 190 g erdei gyümölcs keverék (fagyasztott)
- víz
- 10 g zselatin
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra és amíg melegszik tegyünk be egy kis tepsiben vagy kis lábasban vizet, hogy kellően párás legyen a környezet.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéhez adjuk a pár csepp citromlevet, a sárgájához a cukor 1/3-ad részét, a vaníliákat, citromhéjat.
A fehérjét kézi mixerrel elkezdjük kihabosítani és közben hozzáadjuk a cukor 2/3-ad részét. Nagyon kemény habbá verjük. A sárgáját is kihabosítjuk a kézmixerrel, majd amikor feloldódtak benne a cukorszemcsék, akkor két evőkanálnyi felvert fehérjét hozzáadunk és tovább mixereljük.
Egy nagyobb méretű kézi habverővel óvatosan elkeverjük a sárgáját a fehérjével és 2-3 részletben hozzákeverjük a lisztet.
Cukrász vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a masszát, majd egy habkártya segítségével húzzuk ki a tésztát a közepéről a széléhez. Így egy homorú formát kapunk most, de sülés közben meg fog emelkedni, így lesz a piskóta teteje egyenes és sík, miután megsült.
Előmelegített sütőben 180°C-on tűpróbáig sütjük. A vízzel töltött tepsit vagy kis lábast sütés előtt kivehetjük a sütőből.
Amíg sül a piskóta, addig a túrót áttörjük és a többi hozzávalóval krémesre keverjük.
A fagyasztott gyümölcsöket egy lábasba tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy épp, hogy még ne lepje el, hozzáöntöm hidegen a zselatint és lassú tűzön elkezdjük melegíteni.
Amikor elkezd habosodni a teteje, akkor elzárjuk alatta a lángot, mert nem szabad felforralni, mert a zselé elveszíti a zselésítő hatását!
Piskótát kivesszük a formából, majd a formát visszahelyezzük rá és szorosabbra húzzuk (ezt állítható formával érhetjük el). Ahogy hűl a tészta, úgy kicsit össze fog ugrani. Rákenjük egyenletesen a túrókrémet és óvatosan, egy kanál segítségével elkezdem ráadagolni a gyümölcszselét. Figyelem, nehogy valahol lefolyjon, leszaladjon a túró alá, mert szétáztatja a tésztát. Ha minden rendben és nem folyik le a zselé, akkor szépen ráöntöm az egészet óvatosan és mehet a hűtőbe.
Ha véletlen folyna a zselé, akkor húzd szorosabbra a formát!
4 óra dermesztés után tálalható.
Tipp:
Az édesítőszer cukorra cserélhető, a barnarizsliszt pedig fehérlisztre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









