Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Linzer glutén és cukormentesen recept

Linzer glutén és cukormentesen
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg rizsliszt
    • 5 dkg xilit
    • 12 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • 1 tk sütőpor
    • 1/2 tk szódabikarbóna
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 tk vaníliaaroma
    • 1-2 ek hideg tej
    • csipet só

    Elkészítése:

    A rizslisztet keverjük össze a sóval, a sütőporral, a szódabikarbónával és a reszelt citromhéjjal, majd adjuk hozzá a margarint és kezdjük el összemorzsolni.

    Amikor már kellően morzsalékos keverjük hozzá a xilitet, adjuk hozzá a vaníliaaromát és az egész tojást, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. Gyúrás közben, ha szükséges adjunk hozzá egy-két evőkanál hideg tejet, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk (én egy evőkanál tejet adtam hozzá).

    Ezután csomagoljuk be a tésztát folpackba, majd tegyük be a hűtőbe 30 percre.

    A lehűlt tésztát vegyük ki a hűtőből, majd rizsliszttel megszórt szilikonlapon (vagy sütőpapíron) nyújtsuk ki kb fél centi vastagra és szúrjuk ki a formával (a leeső tésztát gyúrjuk össze, majd szintén nyújtsuk ki és szúrjuk ki a formával).

    A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb, helyezzük rá a kiszúrt tésztát.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt süssük szép világos színűre (én légkeverésnél 160 fokon, 15 percig sütöttem).

    A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk teljesen kihűlni a linzert, mielőtt cukormentes lekvárral összeragasztanánk.

    Az omlós linzert csakis közvetlenül tálalás előtt ragasszuk össze a lekvárral, mert különben felpuhul a tészta és elveszti az omlósságát.

    Tipp:

    Tálalás előtt a lekvárral összeragasztott linzert, ízlés szerint szórjuk meg őrölt xilittel, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá