Hozzávalók:
Elkészítése:
A rizslisztet keverjük össze a sóval, a sütőporral, a szódabikarbónával és a reszelt citromhéjjal, majd adjuk hozzá a margarint és kezdjük el összemorzsolni.
Amikor már kellően morzsalékos keverjük hozzá a xilitet, adjuk hozzá a vaníliaaromát és az egész tojást, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. Gyúrás közben, ha szükséges adjunk hozzá egy-két evőkanál hideg tejet, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk (én egy evőkanál tejet adtam hozzá).
Ezután csomagoljuk be a tésztát folpackba, majd tegyük be a hűtőbe 30 percre.
A lehűlt tésztát vegyük ki a hűtőből, majd rizsliszttel megszórt szilikonlapon (vagy sütőpapíron) nyújtsuk ki kb fél centi vastagra és szúrjuk ki a formával (a leeső tésztát gyúrjuk össze, majd szintén nyújtsuk ki és szúrjuk ki a formával).
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb, helyezzük rá a kiszúrt tésztát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt süssük szép világos színűre (én légkeverésnél 160 fokon, 15 percig sütöttem).
A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk teljesen kihűlni a linzert, mielőtt cukormentes lekvárral összeragasztanánk.
Az omlós linzert csakis közvetlenül tálalás előtt ragasszuk össze a lekvárral, mert különben felpuhul a tészta és elveszti az omlósságát.
Tálalás előtt a lekvárral összeragasztott linzert, ízlés szerint szórjuk meg őrölt xilittel, majd úgy kínáljuk.