Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcstorta recept

Gyümölcstorta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 18 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 18 kanál liszt
    • 18 kanál porcukor
    • 2 cs sütőpor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 3 cs vaníliás cukor

    Krém:

    • 8 dl tej
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 7 kanál cukor
    • 20 dkg vaj
    • 4 evőkanál mogyorókrém
    • 1 teáskanál csokismeggy aroma
    • 50 dkg magozott (mirelit) meggy

    Díszítés:

    • 4 dl habtejszín
    • gyümölcsök ízlés szerint

    Elkészítése:

    Két piskótát sütünk, egy 10 és egy 8 tojásosat. A 10 tojásosat egy 26 cm-es kapcsos tortaformában sütjük, a 8 tojásosat pedig egy 26 cm-es kuglófformában.

    10 tojást szétválasztunk, majd a fehérjéket 8 ek cukorral kemény habbá verjük. A sárgákat 2 ek cukorral alaposan kihabosítjuk. Óvatosan összekeverjük a habot és a sárgákat. A lisztbe belekeverünk 1 cs sütőport, majd óvatosan a habhoz adjuk, úgy, hogy ne törjük össze! A formát sütőpapírral béleljük, majd belesimítjuk a masszát.

    A sütőt 180 fokra, hőlégkeveréssel előmelegítjük. Betoljuk a tésztát, majd 5 perc után 165 fokon sütjük további 25-30 percig (tűpróbát végezzünk!). Ha elkészült, akkor kivesszük a formából és kihűtjük.

    A maradék alapanyagokból elkészítjük a 8 tojásos piskótát a citromhéjjal, majd ezt is kisüjük és kihűtjük.

    Ha kihűltek, akkor a kerek tortalapot 3 részre, a lyukasat pedig 2 lapba vágjuk.

    A krémhez a pudingokat elkeverjük a tejben és megfőzzük. A vajat kikeverjük 2 ek porcukorral és a kihűlt pudinghoz hozzáadjuk, jól kihabosítjuk. A pudingos krémet elfelezzük és az egyik részéhez adjuk a maradék cukrot, a másik felébe pedig belekeverjük a mogyorókrémet és az aromát.

    A meggyet lecsepegtetjük, kevés porcukorral megszórjuk, majd kinyomkodjuk a levét óvatosan.

    A lapokat a krémekkel felváltva megtöltjük és közé szórjuk az előzőleg elkészített meggyet. Visszatesszük a kész tortát a formába és hűtőbe tesszük másnapig.

    Másnap a tejszínt elverjük, körbekenjük a tortát vele, majd ízlés szerint díszítjük a maradék habbal és gyümölcsökkel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá