Gyümölcsös túrótorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 28 cm-es tortaformához:
Piskóta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- 4 ek finomliszt
- 1 ek keményítő
Túrókrém:
- 50 dkg túró
- 30 dkg natúr joghurt
- kb 10 dkg porcukor
- 1 ek vaníliás cukor vagy vaníliaaroma ízlés szerint
- 1 citrom héja
- 1 cs zselatin fix
Tetejére:
- tetszés szerinti gyümölcs
- 3,5 dl víz
- 1 ek cukor
- kevés citromlé
- 15 g zselatin
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra bemelegítjük. A tortaformát kivajazzuk és lisztezzük, vagy sütőpapírral kibéleljük.
Az egész tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt kihabosítjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet és a keményítőt.
A piskótamasszát belesimítjuk az előkészített formába és kb 20-25 perc alatt megsütjük, majd rácsra téve kihűtjük.
A kihűlt piskótát visszatesszük a formába és visszakapcsoljuk rá a forma oldalát.
A krémhez a túrót kikeverjük a joghurttal, cukorral, citromhéjjal, vaníliával, majd beledolgozzuk a zselatinfixet is. Ezzel is összedolgozzuk.
A túrós krémet a piskótára simítjuk. Kb 30 percre hűtőbe tesszük.
Közben a zselatint kevés vízbe beáztatjuk. A maradék vízbe belekeverjük a cukrot és a citromlevet, majd a beáztatott zselatint hozzáva az egészet összemelegítjük. Langyosra hűtjük.
A megdermedt túrós krémre tesszük a gyümölcsöket (mi most fagyasztott gyümölcsöt használtunk, kiengedés nélkül kell a túrókrémre tenni! Nem fogja eláztatni a tortát, mivel a hideg gyümölcstől a zselatin azonnal kötni kezd, ha nem túl meleg, ezért fontos jól kihűteni felhasználás előtt.). A langysra hűlt zselatint ráöntjük a gyümölcsökre és másnapig hűtőbe tesszük.