Gyors vaníliás-epres brownie torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 20 cm-es kapcsos tortaformához:
A brownie lapokhoz:
- 200 g finomliszt
- 420 g cukor
- 180 g margarin (olvasztott)
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 240 g tejcsokoládé (olvasztott)
- 50 g cukrozatlan kakaópor
- 360 g étcsokoládé (apróra tört)
- 2 kk só
- 2 teáskanál vaníliaaroma
Krémhez:
- 1 csomag vaníliás tortakrém alappor
- 400 ml hideg tej
Díszítéshez:
- 15 szem eper
- 8 szem áfonya
- 2 dl habtejszín
- 50 g étcsokoládé
Elkészítése:
Az olvasztott margarint a cukorral fél percig kézi (nem robot) habverővel kevergetjük, majd egyenként elkeverve hozzáadjuk a tojásokat és a vanília aromát. Egy percig kevergetjük.
Folytonos keverés mellett hozzáöntjük az olvasztott tejcsokit és simára keverjük. Spatulával hozzáadjuk a lisztet, kakaóport és a sót, majd ha csomómentesre kevertük, hozzáforgatjuk az apróra tördelt étcsokit is.
Egy 20 cm-es kapcsos formát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a csokis massza negyedét, majd előmelegített sütőben 170 C°-on 30 percig sütjük, ezután sütőrácson 30 percig hűtjük. A másik három részletet is ugyanígy kisütjük.
Az alapporhoz hozzáöntjük a tejet, majd először alacsony, aztán egyre magasabb fokozaton felverjük a krémet, amíg sűrű állaga nem lesz.
Az epreket megmossuk, vékony szeletekre vágjuk őket, a habtejszínt kemény habbá verjük.
Az étcsoki egyik felét megolvasztjuk, belemártunk egy szem epret, és csumájával lefelé állítva betesszük pár percre a fagyasztóba hogy szépen rádermedjen, a csoki másik felét félretesszük
Rétegezzük a tortát: habzsákba töltjük a vaníliás krémet, majd körbe 8 nagy, közéjük 8 kicsi halmocskát nyomunk. Körben egy-egy halmon elhelyezünk 8 szelet epret, majd a közepébe körkörösen egy kis krémet nyomunk. Jöhet a tetejére a második lap, ugyanígy járunk el vele, majd a harmadikkal is, végül ráhelyezzük a negyedik lapot.
A torta tetejére habzsákból 8 nagy, közéjük 8 kicsi halmocskát nyomunk a felvert habtejszínből, a kicsi halmokra eper szeleteket, a nagyokra egy-egy szem áfonyát teszünk. A torta közepébe egy magasabb halmot nyomunk és rátesszük a csokiba mártott epret. A maradék étcsokoládét ráreszeljük, majd fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »