Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gubatorta recept

Gubatorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 18 cm-es formához:
    Alap:

    • 5 szikkadt kifli
    • kb 4-5 dl tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 dkg cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 5 dkg vaj
    • 10 dkg darált mák

    Vaníliakrém:

    • 1,5 dl tej
    • 20 g vaníliás pudingpor
    • 2 ek cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 10 dkg vaj

    Habcsók:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • csipet só
    • kb 25 dkg porcukor
    • 1 ek étkezési keményítő

    Továbbá:

    • kb fél üveg meggybefőtt
    • 1 dl meggylé
    • 2 ek cukor
    • 1 tasak színtelen tortazselé

    Elkészítése:

    A kifliket felszeleteljük, majd egy tálba tesszük. A tejet összemelegítjük a cukrokkal és a vajjal, majd simára keverjük benne a tojássárgáját. Azután hozzáadjuk a mákot és alacsony lángon állandó keverés mellett pár percig főzzük.

    A mákos tejjel leöntjük a kiflit, alaposan összeforgatjuk és állni hagyjuk.

    Egy 18 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk, behintjük zsemlemorzsával, majd beleöntjük a kiflit és 180 °C – on kb 20 percig sütjük.

    A krémhez megfőzzük a tejben a pudingot, hozzákeverjük a cukrokat, majd ha kihűlt kihabosítjuk a vajjal és rákenjük a kihűlt mákos alapra.

    A tojásfehérjét a sóval elkezdjük habbá verni, majd amikor már félig felverődött, 2-3 részletben hozzáadjuk az átszitált keményítős porcukrot és kemény fényes habbá verjük. A habot sima csővel ellátott habzsákba rakjuk és körbe díszítjük a torta tetejét. A maradékból habkarikát süthetünk.

    A meggybefőttet alaposan lecsepegtetjük. A meggylét a cukorral és a tortazselével simára keverjük és kb 1 percig főzzük, azután hozzákeverjük a meggyet.

    Amikor már a keverék elkezd zselésedni a habrózsák közé kanalazzuk, majd egy karamellizáló pisztollyal kissé megpörköljük a habot.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá