Francia csokitorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 450 g étcsoki
- 450 g vaj vagy margarin
- 206 g porcukor
- 12
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek liszt
Elkészítése:
Vízgőz felett felolvasztjuk a vajat a csokival és cukorral.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat hozzákeverjük a csokis-vajhoz, majd beleszitáljuk a lisztet is. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, óvatosan a csokis masszához keverjük.
A sütőt 150 fokra állítjuk és az aljába teszünk egy kis edénybe forró vizet így melegítjük elő.
Egy 30 cm-es formát kivajazunk-lisztezünk, beleöntjük a tésztát és kb 30 percig sütjük. A víz végig maradjon bent a sütőbe, kell a pára! Tűpróbát végezzünk!
Mikor kihűlt szeleteljük. Porcukorral, tejszínhabbal díszítjük. Esetleg egy kevés vanília fagyit kínálhatunk mellé.
Kellemes sütést!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »