Francia csokitorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 450 g étcsoki
- 450 g vaj vagy margarin
- 206 g porcukor
- 12
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek liszt
Elkészítése:
Vízgőz felett felolvasztjuk a vajat a csokival és cukorral.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat hozzákeverjük a csokis-vajhoz, majd beleszitáljuk a lisztet is. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, óvatosan a csokis masszához keverjük.
A sütőt 150 fokra állítjuk és az aljába teszünk egy kis edénybe forró vizet így melegítjük elő.
Egy 30 cm-es formát kivajazunk-lisztezünk, beleöntjük a tésztát és kb 30 percig sütjük. A víz végig maradjon bent a sütőbe, kell a pára! Tűpróbát végezzünk!
Mikor kihűlt szeleteljük. Porcukorral, tejszínhabbal díszítjük. Esetleg egy kevés vanília fagyit kínálhatunk mellé.
Kellemes sütést!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »