Francia csokitorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Francia csokitorta

Hozzávalók:

  • 450 g étcsoki
  • 450 g vaj vagy margarin
  • 206 g porcukor
  • 12 tojás
  • 2 ek liszt

Elkészítése:

Vízgőz felett felolvasztjuk a vajat a csokival és cukorral.

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat hozzákeverjük a csokis-vajhoz, majd beleszitáljuk a lisztet is. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, óvatosan a csokis masszához keverjük.

A sütőt 150 fokra állítjuk és az aljába teszünk egy kis edénybe forró vizet így melegítjük elő.

Egy 30 cm-es formát kivajazunk-lisztezünk, beleöntjük a tésztát és kb 30 percig sütjük. A víz végig maradjon bent a sütőbe, kell a pára! Tűpróbát végezzünk!

Mikor kihűlt szeleteljük. Porcukorral, tejszínhabbal díszítjük. Esetleg egy kevés vanília fagyit kínálhatunk mellé.

Kellemes sütést!