Fordított almatorta recept
Hozzávalók egy 20 cm-es tortaformához:
Az almás részhez:
- 2 közepes alma
- 5 g olvasztott margarin
- 50 g barna cukor
- 1/2 csomag almás aütemény fűszermix
- 1 tk reszelt citromhéj
A tésztához:
- 178 g all purpose gluténmentes liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk vaníliaaroma
- 1 kk só
- 1/2 tk sütőpor
- 1 kk szódabikarbóna
- 95 ml natúr joghurt
- 140 g cukor
- 90 g puha margarin
Elkészítése:
Egy 20 cm-es kapcsos tortafomát enyhén kivajazunk, sütőpapírral gyűrődésmentesen kibéleljük, majd tollecsettel, langyos vajjal alaposan átkenjük a forma alján lévő sütőpapírt.
A kivajazott tortaforma alját megszórjuk a barna cukorral, a fűszermixel, a reszelt citromhéjjal, majd megpucoljuk az almákat, vékony cikkekre vágjuk és kör alakban kirakjuk vele a forma alját.
A puha margarint 2 percig habverővel, közepes fokozaton felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát, sütőport és sót. Közepes fokozaton kásásra verjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a joghurtot, az aromát és még 2 percig keverjük.
A tésztát az almás alapra öntjük, majd előmelegített sütőben 160 fokon kb 30 perc alatt (tűpróbáig készre sütjük), majd kínáló tányérra borítjuk.