Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ferrero rocher torta recept

Ferrero rocher torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál víz
    • 10 evőkanál liszt
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 12 evőkanál cukor
    • 1 csomag sütőpor

    Krém:

    • 350 g mogyorókrém
    • 500 ml habtejszín
    • 2 csomag habfixáló

    Díszítéshez:

    • durvára darált mogyoró
    • pár ferrero rocher golyó

    Elkészítése:

    A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákhoz hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük, majd a többi hozzávalót is belerakjuk.

    Vajazott, lisztezett formába simítjuk a masszát és 180 fokra melegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk.

    A kész piskótát kivesszük a formából és rácsra téve kihűtjük.

    Krémhez a hajszínhabot felverjük a habfixálóval, majd hozzáadjuk a mogyorókrémet és jól kikeverjük.

    A kihűlt piskótát kettévágjuk, megkenjük a krémmel, de hagyjunk a torta külsejére is.

    Az összeállított tortát megkenjük a krémmel, oldalát megszórjuk a durvára tört mogyoróval, majd a ferrero rocher golyókkal díszítjük.

    Ha kész, hűtőbe rakuk pár órára.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá