Ferrero rocher torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Ferrero rocher torta

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál víz
  • 10 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 12 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor

Krém:

  • 350 g mogyorókrém
  • 500 ml habtejszín
  • 2 csomag habfixáló

Díszítéshez:

  • durvára darált mogyoró
  • pár ferrero rocher golyó

Elkészítése:

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákhoz hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük, majd a többi hozzávalót is belerakjuk.

Vajazott, lisztezett formába simítjuk a masszát és 180 fokra melegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk.

A kész piskótát kivesszük a formából és rácsra téve kihűtjük.

Krémhez a hajszínhabot felverjük a habfixálóval, majd hozzáadjuk a mogyorókrémet és jól kikeverjük.

A kihűlt piskótát kettévágjuk, megkenjük a krémmel, de hagyjunk a torta külsejére is.

Az összeállított tortát megkenjük a krémmel, oldalát megszórjuk a durvára tört mogyoróval, majd a ferrero rocher golyókkal díszítjük.

Ha kész, hűtőbe rakuk pár órára.