Feketeerdő emeletes torta recept
Hozzávalók:
A tésztákhoz:
- 5 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 4 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 40 dkg finomliszt
- 3 dl tej
A krémhez:
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 5 ek cukor
- 6 dl meggylé
- 50 dkg meggybefőtt (2 üveg)
- 6 dl habtejszín
- 3 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg étcsokoládé (díszítésnek)
Elkészítése:
A tészták elkészítése:
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a lágy vajjal. Hozzáadjuk a kakaóport, a sütőport, szódabikarbónát. A tejet hozzáöntjük, és alaposan összekeverjük.
A felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk.
2 db tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Az egyik 25 cm-es, a másik 20 cm-es. Elfelezzük a masszát, és beleöntjük a formákba.
Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük. Kihűtjük.
Kettévágjuk a tésztát. Megkenjük a pudingos krémmel, kirakjuk meggyel. Tejszínt simítunk rá. Rátesszük a másik fél lapot
A felső emelettel ugyanígy járunk el. Kevés csokireszeléket szórunk a torták oldalára. Majd külsejét tetszés szerint díszítjük. Hidegre tesszük. Jó étvágyat!!
A krém elkészítése:
A befőttet leszűrjük, felfogjuk a levét, 6 dl-t. A pudingporokat elkeverjük a cukorral, majd a meggylével simára keverjük. Sűrűre főzzük, állandóan kevergetve. Kihűtjük.
A habtejszínt elkezdjük verni, a 3 vaníliás cukrot hozzáadjuk, majd habverés közben hozzáöntjük a fixálót, és teljes keményedésig verjük.