Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Feketeerdő torta recept

Feketeerdő torta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat


  • Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 9 tojás
    • 7 ek liszt
    • 2 ek kakaó
    • 1 sütőpor
    • 7 ek cukor

    Töltelékhez:

    • 6 dl meggylé
    • 1 kg tehéntúró ( ha van tégelyes mert az nem darabos, én ezt ajánlom )
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 15 dkg cukor
    • 2 üveg meggybefőtt magozott
    • 2 ek zselatin
    • 7 dl habtejszín ( hulala piros )
    • 2 ek cukor

    Díszítéshez:

    • 6-8 dkg csokoládéforgács
    • 4 dl tejszín
    • néhány szem meggybefőtt

    Elkészítése:

    A piskótához a tojássárgáját a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Vajazott, sütőpapírral kibélelt tortaformában megsütjük.

    A meggylevet a pudingporral és a cukorral állandóan kevergetve főzzük sűrű krémmé.

    A zselatint áztassuk 1 dl vízbe, majd melegítsük addig, míg teljesen feloldódik.

    A tejszínt verjük kemény habbá, csorgassuk bele a zselatint és keverjük jól össze a túróval. A meggyes és a túros tejszínes masszát külön-külön töltsük habzsákba.

    A piskótát vágjuk három lapba, két lapot fektessünk egymás mellé, és a töltelékeket körben, csíkonként váltakozva, egyforma magasságban nyomjuk rá úgy, hogy a tejszínesből valamennyi krém megmaradjon. A meggy szemeket belenyomkodjuk a meggy lében főzött krémbe.

    A lapokat helyezzük egymásra, fedjük be a harmadikkal. A félretett tejszínes krémmel a tetejét és az oldalát vonjuk be, majd tegyük hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen.

    Végül az oldalát szórjuk be csokoládéforgáccsal, a tetejét díszítsük tejszínhabbal, meggyszemekkel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek