Feketeerdő torta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Feketeerdő torta

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 9 tojás
  • 7 ek liszt
  • 2 ek kakaó
  • 1 sütőpor
  • 7 ek cukor

Töltelékhez:

  • 6 dl meggylé
  • 1 kg tehéntúró ( ha van tégelyes mert az nem darabos, én ezt ajánlom )
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 15 dkg cukor
  • 2 üveg meggybefőtt magozott
  • 2 ek zselatin
  • 7 dl habtejszín ( hulala piros )
  • 2 ek cukor

Díszítéshez:

  • 6-8 dkg csokoládéforgács
  • 4 dl tejszín
  • néhány szem meggybefőtt

Elkészítése:

A piskótához a tojássárgáját a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Vajazott, sütőpapírral kibélelt tortaformában megsütjük.

A meggylevet a pudingporral és a cukorral állandóan kevergetve főzzük sűrű krémmé.

A zselatint áztassuk 1 dl vízbe, majd melegítsük addig, míg teljesen feloldódik.

A tejszínt verjük kemény habbá, csorgassuk bele a zselatint és keverjük jól össze a túróval. A meggyes és a túros tejszínes masszát külön-külön töltsük habzsákba.

A piskótát vágjuk három lapba, két lapot fektessünk egymás mellé, és a töltelékeket körben, csíkonként váltakozva, egyforma magasságban nyomjuk rá úgy, hogy a tejszínesből valamennyi krém megmaradjon. A meggy szemeket belenyomkodjuk a meggy lében főzött krémbe.

A lapokat helyezzük egymásra, fedjük be a harmadikkal. A félretett tejszínes krémmel a tetejét és az oldalát vonjuk be, majd tegyük hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen.

Végül az oldalát szórjuk be csokoládéforgáccsal, a tetejét díszítsük tejszínhabbal, meggyszemekkel.