Erdeigyümölcsös, tejfölkrémes torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 26 cm-es formához:
Tészta:
- 250 g finomliszt
- 100 g porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 cs sütőpor
- fél üvegcse vaníliaaroma vagy 1 cs vaníliás cukor
- 80 g vaj vagy margarin
Töltelék:
- 500 ml tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 200 g porcukor
- 800 g tejföl
Tetejére:
- 500 g fagyasztott eredigyümölcs
- 2 cs piros tortazselé
- 4 csapott ek cukor
Elkészítése:
A sütőt 170 fokra előmelegítjük alsó-felső sütéssel. A tortaforma alját sütőpapírral béleljük. Az oldalát vajjal kikenjük és liszttel megszórjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
Ha nagyon lágy lenne, akkor tegyük be a hőtőbe 15-20 percre, egyébként rögtön lehet használni. Nyújtsuk ki enyhén lisztezett felületen nagyobbra mint a tortaforma.
Tekerjük fel óvatosan a nyújtófára és emeljük át a formába. Egyenletesen nyomkodjuk bele a forma aljába és tapasszuk a forma oldalára. Ha a forma szélén marad kevés lelógó része a tésztának, azt késsel vágjuk le. Tegyük hűtőbe, amíg elkészítjük a krémet.
A töltelékhez a pudingporokat a tejjel és a cukorral főzzük fel, majd még forrón keverjük bele a tejfölt.
Az elkészült krémet simítsuk egynletesen a formába, majd szórjuk a tetejére a még fagyos gyümölcsöket.
Süssük 70 percig az előmelegített sütőben. Ha nagyon pirulna a tészta, akkor alufóliával takarjuk le.
Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben a tortazseléket a leírásnak megfelelően készítsük el 0,5 l vízzel. Ha langyosra hűlt, akkor öntsük a kihűlt tortára, majd tegyük hűtőbe, amíg meg nem dermed.
Óvatosan vegyük le a forma oldalát, ízlés szerint díszítjetjük tejszínhabbal és szeletekre vágva tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









