Erdeigyümölcsös, tejfölkrémes torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 26 cm-es formához:
Tészta:
- 250 g finomliszt
- 100 g porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs sütőpor
- fél üvegcse vaníliaaroma vagy 1 cs vaníliás cukor
- 80 g vaj vagy margarin
Töltelék:
- 500 ml tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 200 g porcukor
- 800 g tejföl
Tetejére:
- 500 g fagyasztott eredigyümölcs
- 2 cs piros tortazselé
- 4 csapott ek cukor
Elkészítése:
A sütőt 170 fokra előmelegítjük alsó-felső sütéssel. A tortaforma alját sütőpapírral béleljük. Az oldalát vajjal kikenjük és liszttel megszórjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
Ha nagyon lágy lenne, akkor tegyük be a hőtőbe 15-20 percre, egyébként rögtön lehet használni. Nyújtsuk ki enyhén lisztezett felületen nagyobbra mint a tortaforma.
Tekerjük fel óvatosan a nyújtófára és emeljük át a formába. Egyenletesen nyomkodjuk bele a forma aljába és tapasszuk a forma oldalára. Ha a forma szélén marad kevés lelógó része a tésztának, azt késsel vágjuk le. Tegyük hűtőbe, amíg elkészítjük a krémet.
A töltelékhez a pudingporokat a tejjel és a cukorral főzzük fel, majd még forrón keverjük bele a tejfölt.
Az elkészült krémet simítsuk egynletesen a formába, majd szórjuk a tetejére a még fagyos gyümölcsöket.
Süssük 70 percig az előmelegített sütőben. Ha nagyon pirulna a tészta, akkor alufóliával takarjuk le.
Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben a tortazseléket a leírásnak megfelelően készítsük el 0,5 l vízzel. Ha langyosra hűlt, akkor öntsük a kihűlt tortára, majd tegyük hűtőbe, amíg meg nem dermed.
Óvatosan vegyük le a forma oldalát, ízlés szerint díszítjetjük tejszínhabbal és szeletekre vágva tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »