Erdeigyümölcs torta recept

Hozzávalók egy 30 cm-es tortaformához:
Krém:
- 250 g málna
- 250 g eper
- 250 g szeder
- 150 ml víz
- 500 ml cukrászhab
- 5 ek cukor
- 15 ml málnaaroma
- 1 csomag zselatin fix
Piskóta:
- 12
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 240 g cukor
- 260 g liszt
- 2 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
- 125 g málna
- 250 g áfonya
Elkészítése:
A piskótához a tojások fehérjét félkemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrokat és habcsók állagú, de szilárd habot verünk belőle.
A sárgákat fehéredésig keverjük, majd spatulával a fehérjéhez adjuk. Ezután beleszitáljuk a lisztet és finoman, csomómentesre elegyítjük a tojásokkal.
A tésztát 30 cm-es kapcsos, bélelt formába töltjük és előmelegített sütőben 150 fokon 30-35 percig vagy tűpróbáig sütjük.
A sűtőből kivéve rácson hűtjük, majd lapjában három részre vágjuk.
A krémhez a gyümölcsöket megmossuk, majd a cukorral és a vízzel együtt alacsony lángon főzni kezdjük. Addig főzzük, amíg a gyümölcsök szét nem főnek és lekvár állagú masszát nem kapunk. Ezután a masszát botmixerrel pépesítjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
A cukrászhabot kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kihűlt gyümölcsmixet, az aromát és a zselatin fixet, majd fél órára hűtőbe tesszük.
A lapokat megkenjük a krémmel, majd a maradékkal felül és oldalt átkenjük a tortát, tortakártyával egyenletesre és simára húzzuk, tetejét gyümölcsökkel díszítjük.
Fogyasztás előtt 2 órát hűtőben állni hagyjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »