Erdeigyümölcs torta recept

Hozzávalók egy 30 cm-es tortaformához:
Krém:
- 250 g málna
- 250 g eper
- 250 g szeder
- 150 ml víz
- 500 ml cukrászhab
- 5 ek cukor
- 15 ml málnaaroma
- 1 csomag zselatin fix
Piskóta:
- 12
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 240 g cukor
- 260 g liszt
- 2 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
- 125 g málna
- 250 g áfonya
Elkészítése:
A piskótához a tojások fehérjét félkemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrokat és habcsók állagú, de szilárd habot verünk belőle.
A sárgákat fehéredésig keverjük, majd spatulával a fehérjéhez adjuk. Ezután beleszitáljuk a lisztet és finoman, csomómentesre elegyítjük a tojásokkal.
A tésztát 30 cm-es kapcsos, bélelt formába töltjük és előmelegített sütőben 150 fokon 30-35 percig vagy tűpróbáig sütjük.
A sűtőből kivéve rácson hűtjük, majd lapjában három részre vágjuk.
A krémhez a gyümölcsöket megmossuk, majd a cukorral és a vízzel együtt alacsony lángon főzni kezdjük. Addig főzzük, amíg a gyümölcsök szét nem főnek és lekvár állagú masszát nem kapunk. Ezután a masszát botmixerrel pépesítjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
A cukrászhabot kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kihűlt gyümölcsmixet, az aromát és a zselatin fixet, majd fél órára hűtőbe tesszük.
A lapokat megkenjük a krémmel, majd a maradékkal felül és oldalt átkenjük a tortát, tortakártyával egyenletesre és simára húzzuk, tetejét gyümölcsökkel díszítjük.
Fogyasztás előtt 2 órát hűtőben állni hagyjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »