Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Erdeigyümölcs torta recept

Erdeigyümölcs torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 30 cm-es tortaformához:
    Krém:

    • 250 g málna
    • 250 g eper
    • 250 g szeder
    • 150 ml víz
    • 500 ml cukrászhab
    • 5 ek cukor
    • 15 ml málnaaroma
    • 1 csomag zselatin fix

    Piskóta:

    • 12  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 240 g cukor
    • 260 g liszt
    • 2 csomag vaníliás cukor

    Tetejére:

    • 125 g málna
    • 250 g áfonya

    Elkészítése:

    A piskótához a tojások fehérjét félkemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrokat és habcsók állagú, de szilárd habot verünk belőle.

    A sárgákat fehéredésig keverjük, majd spatulával a fehérjéhez adjuk. Ezután beleszitáljuk a lisztet és finoman, csomómentesre elegyítjük a tojásokkal.

    A tésztát 30 cm-es kapcsos, bélelt formába töltjük és előmelegített sütőben 150 fokon 30-35 percig vagy tűpróbáig sütjük.

    A sűtőből kivéve rácson hűtjük, majd lapjában három részre vágjuk.

    A krémhez a gyümölcsöket megmossuk, majd a cukorral és a vízzel együtt alacsony lángon főzni kezdjük. Addig főzzük, amíg a gyümölcsök szét nem főnek és lekvár állagú masszát nem kapunk. Ezután a masszát botmixerrel pépesítjük és hagyjuk teljesen kihűlni.

    A cukrászhabot kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kihűlt gyümölcsmixet, az aromát és a zselatin fixet, majd fél órára hűtőbe tesszük.

    A lapokat megkenjük a krémmel, majd a maradékkal felül és oldalt átkenjük a tortát, tortakártyával egyenletesre és simára húzzuk, tetejét gyümölcsökkel díszítjük.

    Fogyasztás előtt 2 órát hűtőben állni hagyjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá