Erdeigyümölcs torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 30 cm-es tortaformához:
Krém:

  • 250 g málna
  • 250 g eper
  • 250 g szeder
  • 150 ml víz
  • 500 ml cukrászhab
  • 5 ek cukor
  • 15 ml málnaaroma
  • 1 csomag zselatin fix

Piskóta:

  • 12 tojás
  • 240 g cukor
  • 260 g liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor

Tetejére:

  • 125 g málna
  • 250 g áfonya

Elkészítése:

A piskótához a tojások fehérjét félkemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrokat és habcsók állagú, de szilárd habot verünk belőle.

A sárgákat fehéredésig keverjük, majd spatulával a fehérjéhez adjuk. Ezután beleszitáljuk a lisztet és finoman, csomómentesre elegyítjük a tojásokkal.

A tésztát 30 cm-es kapcsos, bélelt formába töltjük és előmelegített sütőben 150 fokon 30-35 percig vagy tűpróbáig sütjük.

A sűtőből kivéve rácson hűtjük, majd lapjában három részre vágjuk.

A krémhez a gyümölcsöket megmossuk, majd a cukorral és a vízzel együtt alacsony lángon főzni kezdjük. Addig főzzük, amíg a gyümölcsök szét nem főnek és lekvár állagú masszát nem kapunk. Ezután a masszát botmixerrel pépesítjük és hagyjuk teljesen kihűlni.

A cukrászhabot kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kihűlt gyümölcsmixet, az aromát és a zselatin fixet, majd fél órára hűtőbe tesszük.

A lapokat megkenjük a krémmel, majd a maradékkal felül és oldalt átkenjük a tortát, tortakártyával egyenletesre és simára húzzuk, tetejét gyümölcsökkel díszítjük.

Fogyasztás előtt 2 órát hűtőben állni hagyjuk.