Hozzávalók egy 30 cm-es tortaformához:
Krém:
Piskóta:
Tetejére:
Elkészítése:
A piskótához a tojások fehérjét félkemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrokat és habcsók állagú, de szilárd habot verünk belőle.
A sárgákat fehéredésig keverjük, majd spatulával a fehérjéhez adjuk. Ezután beleszitáljuk a lisztet és finoman, csomómentesre elegyítjük a tojásokkal.
A tésztát 30 cm-es kapcsos, bélelt formába töltjük és előmelegített sütőben 150 fokon 30-35 percig vagy tűpróbáig sütjük.
A sűtőből kivéve rácson hűtjük, majd lapjában három részre vágjuk.
A krémhez a gyümölcsöket megmossuk, majd a cukorral és a vízzel együtt alacsony lángon főzni kezdjük. Addig főzzük, amíg a gyümölcsök szét nem főnek és lekvár állagú masszát nem kapunk. Ezután a masszát botmixerrel pépesítjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
A cukrászhabot kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kihűlt gyümölcsmixet, az aromát és a zselatin fixet, majd fél órára hűtőbe tesszük.
A lapokat megkenjük a krémmel, majd a maradékkal felül és oldalt átkenjük a tortát, tortakártyával egyenletesre és simára húzzuk, tetejét gyümölcsökkel díszítjük.
Fogyasztás előtt 2 órát hűtőben állni hagyjuk.