Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Erdei gyümölcsös, étcsokoládés ganache torta recept

Erdei gyümölcsös, étcsokoládés ganache torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
    Piskóta:

    • 20 g vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csiper só
    • 60 g cukor
    • 70 g liszt
    • 1 ek kakaópor

    Töltelék:

    • 200 g étcsokoládé
    • 300 ml tejszín
    • 200 g erdei bogyósgyümölcs
    • 2 ek feketeribizlis zselé
    • 125 ml meggylé
    • 1 ek porcukor

    Elkészítése:

    A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, a tortaformát pedig kivajazzuk ésmlisztezzük.

    A vajat kis lábasban felolvasztjuk, majd lehúzzuk a tűzről.

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, a tojássárgákat pedig a cukorral habosra keverjük.

    A lisztet összekeverjük a kakaóporral, és rászitáljuk a tojássárgás habra. Ebbe a még folyékony vajat hozzákeverjük, majd apránként hozzákeverjük a tojásfehérjehabot.

    A masszát a formába öntjük és 25 percig sütjük.

    Mikor megsűlt, picit hagyjuk hűlni, majd levesszük a tortaformát róla.

    A töltelékhez a tejszínt felforraljuk, majd levesszük a tűzről és az étcsokoládét összetörve beletesszük, összekeverjük.

    A csokoládés piskótát vízszintesen kettévágjuk, majd az alsó részét a tortaformába visszatesszük. A fekete ribizli zselét folyékonnyá melegítjük, majd arra a tortalapra kenjük.

    A csokis keveréket keményre felverjük, majd a felénél picit kevesebbet a zselés rétegen egyenletesen elkenjük. Ezt követően rátesszük a torta felső lapját és a megmaradt csokis keverékkel befedjük a torta tetejét, esetleg oldalait.

    A zselét a csomagoláson írt recept alapján készítsük el.

    Díszítésnek lehet csokidarabokat, csokoládéforgácsokat, gyümölcsöket is a tortára helyezni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá