Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
Piskóta:
Töltelék:
Elkészítése:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, a tortaformát pedig kivajazzuk ésmlisztezzük.
A vajat kis lábasban felolvasztjuk, majd lehúzzuk a tűzről.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, a tojássárgákat pedig a cukorral habosra keverjük.
A lisztet összekeverjük a kakaóporral, és rászitáljuk a tojássárgás habra. Ebbe a még folyékony vajat hozzákeverjük, majd apránként hozzákeverjük a tojásfehérjehabot.
A masszát a formába öntjük és 25 percig sütjük.
Mikor megsűlt, picit hagyjuk hűlni, majd levesszük a tortaformát róla.
A töltelékhez a tejszínt felforraljuk, majd levesszük a tűzről és az étcsokoládét összetörve beletesszük, összekeverjük.
A csokoládés piskótát vízszintesen kettévágjuk, majd az alsó részét a tortaformába visszatesszük. A fekete ribizli zselét folyékonnyá melegítjük, majd arra a tortalapra kenjük.
A csokis keveréket keményre felverjük, majd a felénél picit kevesebbet a zselés rétegen egyenletesen elkenjük. Ezt követően rátesszük a torta felső lapját és a megmaradt csokis keverékkel befedjük a torta tetejét, esetleg oldalait.
A zselét a csomagoláson írt recept alapján készítsük el.
Díszítésnek lehet csokidarabokat, csokoládéforgácsokat, gyümölcsöket is a tortára helyezni.