Erdei gyümölcsös, étcsokoládés ganache torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
Piskóta:

  • 20 g vaj
  • 2 tojás
  • csiper só
  • 60 g cukor
  • 70 g liszt
  • 1 ek kakaópor

Töltelék:

  • 200 g étcsokoládé
  • 300 ml tejszín
  • 200 g erdei bogyósgyümölcs
  • 2 ek feketeribizlis zselé
  • 125 ml meggylé
  • 1 ek porcukor

Elkészítése:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, a tortaformát pedig kivajazzuk ésmlisztezzük.

A vajat kis lábasban felolvasztjuk, majd lehúzzuk a tűzről.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, a tojássárgákat pedig a cukorral habosra keverjük.

A lisztet összekeverjük a kakaóporral, és rászitáljuk a tojássárgás habra. Ebbe a még folyékony vajat hozzákeverjük, majd apránként hozzákeverjük a tojásfehérjehabot.

A masszát a formába öntjük és 25 percig sütjük.

Mikor megsűlt, picit hagyjuk hűlni, majd levesszük a tortaformát róla.

A töltelékhez a tejszínt felforraljuk, majd levesszük a tűzről és az étcsokoládét összetörve beletesszük, összekeverjük.

A csokoládés piskótát vízszintesen kettévágjuk, majd az alsó részét a tortaformába visszatesszük. A fekete ribizli zselét folyékonnyá melegítjük, majd arra a tortalapra kenjük.

A csokis keveréket keményre felverjük, majd a felénél picit kevesebbet a zselés rétegen egyenletesen elkenjük. Ezt követően rátesszük a torta felső lapját és a megmaradt csokis keverékkel befedjük a torta tetejét, esetleg oldalait.

A zselét a csomagoláson írt recept alapján készítsük el.

Díszítésnek lehet csokidarabokat, csokoládéforgácsokat, gyümölcsöket is a tortára helyezni.