Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres szelet recept

Epres szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2,5 evőkanál nádcukor
    • 5 evőkanál liszt
    • fél csomag sütőpor
    • 400 ml cukrászhab
    • 15 dkg eper (évszaktól függően mirelit is lehet)
    • 1 kis üveg szamócadzsem (lehetőleg házi)
    • fehér és étcsokoládé a díszítéshez (1/2-1/2 tába)

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a nádcukrot és a tojások sárgáját. Az egészet robotgép alacsony fokozatán összedolgozzuk.

    Ezután hozzáadjuk a sütőport, majd hozzákanalazzuk a lisztet.

    Ezeket óvatosan összedolgozzuk és a masszát csatos (szögletes) formába öntjük (kb A/4-es méretű), majd előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük és aranybarnára sütjük kb 25-30 perc alatt.

    A kisült piskótát kihűtjük, majd félbe vágjuk.

    Az alsó lapot megkenjük szamócadzsemmel, majd ráhelyezzük a másik lapot. Ezután elkészítjük a tejszínes krémet.

    A tejszínt egy mélyebb edénybe öntjük és habverővel felverjük. A friss epret apróra vágjuk. Ha mirelit eperrel dolgozunk, akkor azt felolvasztjuk, lecsöpögtetjük.

    Az epret a habhoz adjuk és óvatosan összedolgozzuk. Az epres habot a piskótára halmozzuk, elsimítjuk.

    A tetejét reszelt fehér és étcsokoládéval díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá