Epres szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 2,5 evőkanál nádcukor
  • 5 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 400 ml cukrászhab
  • 15 dkg eper (évszaktól függően mirelit is lehet)
  • 1 kis üveg szamócadzsem (lehetőleg házi)
  • fehér és étcsokoládé a díszítéshez (1/2-1/2 tába)

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a nádcukrot és a tojások sárgáját. Az egészet robotgép alacsony fokozatán összedolgozzuk.

Ezután hozzáadjuk a sütőport, majd hozzákanalazzuk a lisztet.

Ezeket óvatosan összedolgozzuk és a masszát csatos (szögletes) formába öntjük (kb A/4-es méretű), majd előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük és aranybarnára sütjük kb 25-30 perc alatt.

A kisült piskótát kihűtjük, majd félbe vágjuk.

Az alsó lapot megkenjük szamócadzsemmel, majd ráhelyezzük a másik lapot. Ezután elkészítjük a tejszínes krémet.

A tejszínt egy mélyebb edénybe öntjük és habverővel felverjük. A friss epret apróra vágjuk. Ha mirelit eperrel dolgozunk, akkor azt felolvasztjuk, lecsöpögtetjük.

Az epret a habhoz adjuk és óvatosan összedolgozzuk. Az epres habot a piskótára halmozzuk, elsimítjuk.

A tetejét reszelt fehér és étcsokoládéval díszítjük.