Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Édesburgonya torta recept

Édesburgonya torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20 cm-es tortaformához:
    Tészta:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dkg barna cukor
    • 5 dkg vaj
    • 5 dkg étcsokoládé
    • 10 dkg édesburgonya püré
    • 5 dkg liszt
    • 1 ek kakaópor
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 50 ml tej

    Krém:

    • 15 dkg édesburgonya püré
    • kb 6 dkg porcukor vagy ízlés szerint
    • 2 ek kakaópor
    • 2 ek mogyorókrém
    • csipet só
    • 1 kk vanília kivonat

    Díszítés:

    • maradék édesburgonya püré
    • porcukor ízlés szerint
    • 1 kk vanília kivonat
    • 1/2 ek zselatinfix

    Elkészítése:

    Az édesburgonyát (kb 35 dkg) meghámozzuk, felkockázzuk és puhára főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük és krumplinyomón áttörjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

    A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, a tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk.

    A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük. A tojást a cukorral kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a vajjal összeolvasztott csokoládét, a tejet, az édesburgonyapürét és hozzáforgatjuk a száraz hozzávalókat.

    A masszát a formába simítjuk és kb 20-25 perc alatt tűpróbáig sütjük.

    Ezalatt a krémhez az összes hozzávalót kihabosítjuk, majd hűtőbe tesszük dermedni.

    Ha a piskóta elkészült rácsra borítva kihűtjük, majd rákenjük a tetejére a krémet.

    A maradék burgonyapürét simára keverjük a porcukorral, a zselatinfixel és pár csepp vaníliával, majd csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és körbe díszítjük a torta tetejét.

    1-2 óra hűtés után felszeletelve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá