Édesburgonya torta recept

Hozzávalók egy 20 cm-es tortaformához:
Tészta:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg barna cukor
- 5 dkg vaj
- 5 dkg étcsokoládé
- 10 dkg édesburgonya püré
- 5 dkg liszt
- 1 ek kakaópor
- 1 kk szódabikarbóna
- 50 ml tej
Krém:
- 15 dkg édesburgonya püré
- kb 6 dkg porcukor vagy ízlés szerint
- 2 ek kakaópor
- 2 ek mogyorókrém
- csipet só
- 1 kk vanília kivonat
Díszítés:
- maradék édesburgonya püré
- porcukor ízlés szerint
- 1 kk vanília kivonat
- 1/2 ek zselatinfix
Elkészítése:
Az édesburgonyát (kb 35 dkg) meghámozzuk, felkockázzuk és puhára főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük és krumplinyomón áttörjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, a tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk.
A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük. A tojást a cukorral kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a vajjal összeolvasztott csokoládét, a tejet, az édesburgonyapürét és hozzáforgatjuk a száraz hozzávalókat.
A masszát a formába simítjuk és kb 20-25 perc alatt tűpróbáig sütjük.
Ezalatt a krémhez az összes hozzávalót kihabosítjuk, majd hűtőbe tesszük dermedni.
Ha a piskóta elkészült rácsra borítva kihűtjük, majd rákenjük a tetejére a krémet.
A maradék burgonyapürét simára keverjük a porcukorral, a zselatinfixel és pár csepp vaníliával, majd csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és körbe díszítjük a torta tetejét.
1-2 óra hűtés után felszeletelve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »