Hozzávalók egy 20 cm-es tortaformához:
Tészta:
Krém:
Díszítés:
Elkészítése:
Az édesburgonyát (kb 35 dkg) meghámozzuk, felkockázzuk és puhára főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük és krumplinyomón áttörjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, a tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk.
A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük. A tojást a cukorral kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a vajjal összeolvasztott csokoládét, a tejet, az édesburgonyapürét és hozzáforgatjuk a száraz hozzávalókat.
A masszát a formába simítjuk és kb 20-25 perc alatt tűpróbáig sütjük.
Ezalatt a krémhez az összes hozzávalót kihabosítjuk, majd hűtőbe tesszük dermedni.
Ha a piskóta elkészült rácsra borítva kihűtjük, majd rákenjük a tetejére a krémet.
A maradék burgonyapürét simára keverjük a porcukorral, a zselatinfixel és pár csepp vaníliával, majd csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és körbe díszítjük a torta tetejét.
1-2 óra hűtés után felszeletelve kínáljuk.