Zserbó torta recept

Hozzávalók (16 szelethez):
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg liszt
- 4 dkg darált dió
- 12 dkg cukor
Töltelék:
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg darált dió (enyhén megpirítva)
- 4 dl habtejszín
- sárgabaracklekvár
Tetejére:
- felezett dió
- étcsokoládés tükörmáz
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra verjük, amíg világos, levegős állagot nem kapunk. A lisztet összekeverjük a darált dióval, majd több részletben óvatosan beleforgatjuk a tojáshabba. A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába (22cm ) öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A piskótát hagyjuk teljesen kihűlni, majd 3 vagy 4 lapba vágjuk.
A krémhez a szobahőmérsékletű mascarponét kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a száraz serpenyőben enyhén megpirított és kihűtött darált diót. A habtejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a mascarponés-diós keverékbe.
A piskótalapokat vékonyan megkenjük sárgabaracklekvárral, majd egyenletesen elosztjuk rajtuk a diós krémet. A tortát kívülről is bevonjuk a maradék krémmel.
A tetejére fényes csokoládémázat öntünk, majd felezett diószemekkel díszítjük. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, majd szeletelve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egyre drágább minden: Soha nem látott mértékben emelkedtek az élelmiszerárak
Aki mostanában járt boltban, az biztosan észrevette: az árak az egekben, és
Tovább olvasom »
Nosztalgikus házias ételek – Ahogy a nagyi készíti
A házias ételek mindig visszarepítenek a gyerekkorba, amikor a nagyi konyhá
Tovább olvasom »
Gyors és finom fogások a rohanó hétköznapokra
A hétköznapokban gyakran nincs idő órákig főzni, de ez nem jelenti azt, hog
Tovább olvasom »
Krémes, laktató, isteni! – 10 főzelék, amiért még a húsimádók is sorba állnak
A főzelékek igazi konyhai klasszikusok: krémesek, laktatóak, és tökéletesen
Tovább olvasom »
A legjobb levesek egy helyen – válogatás a kedvenceinkből
Egy jó leves bármelyik évszakban megállja a helyét, legyen az egy könnyed z
Tovább olvasom »
Sertéshúsból valami ütőset? 12 recept, amivel nem lőhetsz mellé!
A sertéshús sokoldalúan felhasználható alapanyag, amelyből laktató, szaftos
Tovább olvasom »