Zserbó torta recept

Hozzávalók (16 szelethez):
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg liszt
- 4 dkg darált dió
- 12 dkg cukor
Töltelék:
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg darált dió (enyhén megpirítva)
- 4 dl habtejszín
- sárgabaracklekvár
Tetejére:
- felezett dió
- étcsokoládés tükörmáz
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra verjük, amíg világos, levegős állagot nem kapunk. A lisztet összekeverjük a darált dióval, majd több részletben óvatosan beleforgatjuk a tojáshabba. A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába (22cm ) öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A piskótát hagyjuk teljesen kihűlni, majd 3 vagy 4 lapba vágjuk.
A krémhez a szobahőmérsékletű mascarponét kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a száraz serpenyőben enyhén megpirított és kihűtött darált diót. A habtejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a mascarponés-diós keverékbe.
A piskótalapokat vékonyan megkenjük sárgabaracklekvárral, majd egyenletesen elosztjuk rajtuk a diós krémet. A tortát kívülről is bevonjuk a maradék krémmel.
A tetejére fényes csokoládémázat öntünk, majd felezett diószemekkel díszítjük. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, majd szeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »