Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zserbó torta recept

Zserbó torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók (16 szelethez):

    Piskóta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dkg liszt
    • 4 dkg darált dió
    • 12 dkg cukor

    Töltelék:

    • 25 dkg mascarpone
    • 10 dkg porcukor
    • 20 dkg darált dió (enyhén megpirítva)
    • 4 dl habtejszín
    • sárgabaracklekvár

    Tetejére:

    • felezett dió
    • étcsokoládés tükörmáz

    Elkészítése:

    A tojásokat a cukorral habosra verjük, amíg világos, levegős állagot nem kapunk. A lisztet összekeverjük a darált dióval, majd több részletben óvatosan beleforgatjuk a tojáshabba. A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába (22cm ) öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A piskótát hagyjuk teljesen kihűlni, majd 3 vagy 4 lapba vágjuk.

    A krémhez a szobahőmérsékletű mascarponét kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a száraz serpenyőben enyhén megpirított és kihűtött darált diót. A habtejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a mascarponés-diós keverékbe.

    A piskótalapokat vékonyan megkenjük sárgabaracklekvárral, majd egyenletesen elosztjuk rajtuk a diós krémet. A tortát kívülről is bevonjuk a maradék krémmel.

    A tetejére fényes csokoládémázat öntünk, majd felezett diószemekkel díszítjük. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, majd szeletelve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek