Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diótorta tejszínes gesztenyekrémmel recept

Diótorta tejszínes gesztenyekrémmel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 6 tojás
    • 5 ek liszt
    • 5 ek kristálycukor
    • 1 ek barna cukor
    • 4 ek enyhén pirított, darált dió
    • 3 evőkanál víz
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • csipet só
    • 5 dkg olvasztott vaj

    Krémhez:

    • 250 g gesztenyemassza
    • 2 dl habtejszín
    • 3 evőkanál hidegen keverhető vaníliás pudingpor
    • 2 evőkanál rum vagy rumaroma

    Kenéshez:

    • 150 g sárgabarack lekvár

    Mázhoz:

    • 100 g 55 %-os étcsoki
    • 50 g vaj
    • 1 teáskanál étolaj

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk.

    A tojások fehérjét csipet sóval elkezdjük felverni, míg habosodni kezd, majd apránként hozzáadjuk a kristálycukrot és az egészet kemény habbá verünk.

    A tojássárgákhoz hozzáadjuk a vizet, a barna cukrot, a vaníliás cukrot és az olvasztott vajat és fehéredésig verjük. Ekkor hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a darált diót, majd jól összekeverjük.

    Veszünk ki a habból és belekeverjük a piskóta alapba, hogy kissé fellazítsuk. Végezetül belekeverjük a maradék habot és laza, körkörös mozdulatokkal összedolgozzuk.

    Egy 22 cm-es tortaformát kikenünk olajjal, az alját kibéleljük sütőpapírral. Belesimítjuk a masszát és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20-25 percre, majd rácson kihűtjük.

    Amíg hűl a tortánk elkészítjük a krémet. A gesztenyét a rummal ízesítjük, villával összetörjük.

    A tejszínbe beletesszük a pudingport és együtt felverjük, majd összekeverjük a gesztenyemasszával.

    A kihűlt tortát három lapra vágjuk. Az elő lapot megkenjük sárgabarack dzsemmel, majd rákenjük a krém felét, majd a következő lapra ismét dzsem, majd krém. A harmadik lappal befedjük és a mázzal bevonjuk.

    A mázhoz a vajat, a csokit és az olajat vízgőz felett megolvasztjuk, majd még melegen bevonjuk a tortánkat.

    Dióval és gesztenyekémmel díszítjük.

    2 órára hűtőben vagy hideg helyen pihentetjük, hogy a csoki megdermedjen és az ízek összeérjenek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek