Diótorta tejszínes gesztenyekrémmel

Hozzávalók 8 fő részére

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 6 tojás
  • 5 ek liszt
  • 5 ek kristálycukor
  • 1 ek barna cukor
  • 4 ek enyhén pirított, darált dió
  • 3 evőkanál víz
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 5 dkg olvasztott vaj

Krémhez:

  • 250 g gesztenyemassza
  • 2 dl habtejszín
  • 3 evőkanál hidegen keverhető vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál rum vagy rumaroma

Kenéshez:

  • 150 g sárgabarack lekvár

Mázhoz:

  • 100 g 55 %-os étcsoki
  • 50 g vaj
  • 1 teáskanál étolaj