Diótorta tejszínes gesztenyekrémmel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Diótorta tejszínes gesztenyekrémmel

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 6 tojás
  • 5 ek liszt
  • 5 ek kristálycukor
  • 1 ek barna cukor
  • 4 ek enyhén pirított, darált dió
  • 3 evőkanál víz
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 5 dkg olvasztott vaj

Krémhez:

  • 250 g gesztenyemassza
  • 2 dl habtejszín
  • 3 evőkanál hidegen keverhető vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál rum vagy rumaroma

Kenéshez:

  • 150 g sárgabarack lekvár

Mázhoz:

  • 100 g 55 %-os étcsoki
  • 50 g vaj
  • 1 teáskanál étolaj

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk.

A tojások fehérjét csipet sóval elkezdjük felverni, míg habosodni kezd, majd apránként hozzáadjuk a kristálycukrot és az egészet kemény habbá verünk.

A tojássárgákhoz hozzáadjuk a vizet, a barna cukrot, a vaníliás cukrot és az olvasztott vajat és fehéredésig verjük. Ekkor hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a darált diót, majd jól összekeverjük.

Veszünk ki a habból és belekeverjük a piskóta alapba, hogy kissé fellazítsuk. Végezetül belekeverjük a maradék habot és laza, körkörös mozdulatokkal összedolgozzuk.

Egy 22 cm-es tortaformát kikenünk olajjal, az alját kibéleljük sütőpapírral. Belesimítjuk a masszát és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20-25 percre, majd rácson kihűtjük.

Amíg hűl a tortánk elkészítjük a krémet. A gesztenyét a rummal ízesítjük, villával összetörjük.

A tejszínbe beletesszük a pudingport és együtt felverjük, majd összekeverjük a gesztenyemasszával.

A kihűlt tortát három lapra vágjuk. Az elő lapot megkenjük sárgabarack dzsemmel, majd rákenjük a krém felét, majd a következő lapra ismét dzsem, majd krém. A harmadik lappal befedjük és a mázzal bevonjuk.

A mázhoz a vajat, a csokit és az olajat vízgőz felett megolvasztjuk, majd még melegen bevonjuk a tortánkat.

Dióval és gesztenyekémmel díszítjük.

2 órára hűtőben vagy hideg helyen pihentetjük, hogy a csoki megdermedjen és az ízek összeérjenek.