Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diókrémes fahéjtorta recept

Diókrémes fahéjtorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:
    Fahéjas piskóta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál cukor
    • 4 evőkanál finomliszt
    • csipet só
    • 1 teáskanál fahéj

    Krém:

    • 25 dkg mascarpone
    • 1,5 teáskanál fahéj
    • 3 dl habtejszín
    • 10 dkg porcukor
    • 5 evőkanál darált dió

    Összeállítás:

    • meggylekvár (el is hagyható)

    Elkészítése:

    Piskóta:

    A tojásokat a sóval elkezdjük kihabosítani, majd 2-3 résztelben hozzáadjuk a cukrot. Kb 10-12 perc alatt habosra keverjük az egészet.

    Ezután hozzáadjuk a lisztet és a fahéjat, majd óvatosan beleforgatjuk vigyázva, hogy ne törjük össze a tojáshabot.

    Egy 18 cm-es tortaformába vagy karikába simítjuk a masszát, melynek az aljába sütőpapírt teszünk és 180 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk!

    A kész piskótát hűtsük ki, majd vágjuk 3 lapra (ha megy, akkor 4-be is lehet :) )

    Krém:

    A mascarponét a cukorral és a fahéjjal leverjük ki, majd öntsük hozzá a tejszínt és verjük fel az egészet együtt habbá. Ezután keverjük bele a diót is (plusz ízt adhatunk a krémnek, ha száraz serpenyőben illatosra pirítjuk mielőtt a krémbe kevernénk).

    Összeállítás:

    Az első lapot kenjük meg lekvárral, majd kenjük el rajta a krém 1/3-át és tegyük rá a következő lapot. Újabb adag lekvár, majd krém következik és végül az utolsó lap.

    A maradék krémmel vonjuk be a felső lapot és a torta oldalát is. Ha marad még krém (nekem maradt), akkor díszítsük vele ízlés szerint a tortánkat.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek