Diókrémes fahéjtorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Fahéjas piskóta:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál finomliszt
  • csipet só
  • 1 teáskanál fahéj

Krém:

  • 25 dkg mascarpone
  • 1,5 teáskanál fahéj
  • 3 dl habtejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 5 evőkanál darált dió

Összeállítás:

  • meggylekvár (el is hagyható)

Elkészítése:

Piskóta:

A tojásokat a sóval elkezdjük kihabosítani, majd 2-3 résztelben hozzáadjuk a cukrot. Kb 10-12 perc alatt habosra keverjük az egészet.

Ezután hozzáadjuk a lisztet és a fahéjat, majd óvatosan beleforgatjuk vigyázva, hogy ne törjük össze a tojáshabot.

Egy 18 cm-es tortaformába vagy karikába simítjuk a masszát, melynek az aljába sütőpapírt teszünk és 180 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk!

A kész piskótát hűtsük ki, majd vágjuk 3 lapra (ha megy, akkor 4-be is lehet :) )

Krém:

A mascarponét a cukorral és a fahéjjal leverjük ki, majd öntsük hozzá a tejszínt és verjük fel az egészet együtt habbá. Ezután keverjük bele a diót is (plusz ízt adhatunk a krémnek, ha száraz serpenyőben illatosra pirítjuk mielőtt a krémbe kevernénk).

Összeállítás:

Az első lapot kenjük meg lekvárral, majd kenjük el rajta a krém 1/3-át és tegyük rá a következő lapot. Újabb adag lekvár, majd krém következik és végül az utolsó lap.

A maradék krémmel vonjuk be a felső lapot és a torta oldalát is. Ha marad még krém (nekem maradt), akkor díszítsük vele ízlés szerint a tortánkat.